Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοση Τούρκου δημοσιογράφου στην Τουρκία

0

Την έκδοση ενός 45χρονου Τούρκου στην πατρίδα του και την παράδοσή του στην τουρκική δικαιοσύνη αποφάσισε ο Άρειος Πάγος, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1.
Πρόκειται για τον ιστορικό και δημοσιογράφο Τουργκούτ Καγιά, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από “ερυθρά αγγελία” της Ιντερπόλ. Και σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκία τον ζητεί για να εκτίσει ένα υπόλοιπο ποινής, μετά από καταδίκη του από τουρκικό δικαστήριο για συμμετοχή σε «παράνομη οργάνωση».
Σύμφωνα με τον τούρκο δημοσιογράφο Γιοργκο Κιρμπακι (Yorgo Kirbaki) της εφημερίδας Χουριέτ (Hurriyet), ο Τουργκούτ Καγιά –μέλος του ΤΚΡ.ML (Κομμουνιστικό/Μαρξιστικό – Λενινιστικό Κόμμα Τουρκίας) και είναι γνωστός για τη δράση του στη γείτονα, από νεανική ηλικία. Η συνήγορός του είπε ότι ο Άρειος Πάγος είπε «ναι» στο αίτημα έκδοσης που υπέβαλαν οι τουρκικές αρχές και πλέον η απόφαση για παράδοση στην τουρκική δικαιοσύνη, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης.
Ο 45χρονος εκζητούμενος έχει ξεκινήσει απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Η είδηση μεταδίδεται και από τουρκικά μέσα, τα οποία κάνουν λόγο για μία απόφαση έκπληξη.

  • Διαβάστε το πλήρες άρθρο του δημοσιογράφου Yorgo Kirbaki της τούρκικης εφημερίδας Hurriyet με τίτλο «Yunanistan’dan sürpriz karar: O isim iade edilecek» στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.