Καταδρομική επίθεση μελών του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ

0

Περίπου 100 μέλη του Ρουβίκωνα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εισέβαλαν αστραπιαία χθες βράδυ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την ώρα που διεξαγόταν η κεκλεισμένων των θυρών Διάσκεψη της Ολομέλειας για το ασφαλιστικό -και πιο συγκεκριμένα, για τον νόμο Κατρούγκαλου.
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, πέταξαν μπογιές, έσπασαν τις τζαμαρίες και κατάφεραν να εξαφανιστούν.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αστυνομικού σκοπού, που βρισκόταν έξω από το κτίριο, τα άτομα ήταν τουλάχιστον 50 και κατάφεραν να κινηθούν με μεγάλη ταχύτητα.
Μέλη της ομάδας φώναξαν «είμαστε από τον Ρουβικώνα» και αμέσως μετά άρχισαν το καταστροφικό τους έργο.
Είχαν προειδοποιήσει και οι Αρχές δεν έκαναν τίποτα!
Είναι απορίας άξιο, πώς οι Αρχές που θεωρητικά ασχολούνται με την υπόθεση «Ρουβίκωνας» δεν είχαν δει, τρεις ώρες πριν την επίθεση, ανάρτηση στο Facebook (ναι στο Facebook!!) και μάλιστα στην προσωπική σελίδα ηγετικού στελέχους της οργάνωσης, ο οποίος δεν έκανε τίποτα άλλο από να προειδοποιήσει για χτύπημα με δικαστικό στόχο.

Χαρακτηριστικά έγραφε: «Μόλις μας έγινε ενημέρωση από τη συνήγορό μας. Ασκήθηκε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης στη Σύρο. Θα δικαστούν οι σύντροφοί μας ξανά. Το μήνυμα ελήφθη και θα απαντηθεί».
Λίγη ώρα αργότερα, την ευθύνη ανέλαβαν από κοινού οι οργανώσεις «Ρουβίκωνας», «Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας» και «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης», οι οποίες, με ανάρτησή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν συμβολική επίθεση στο κτίριο του ΣτΕ λόγω της απόφασης του, που έκρινε “συνταγματικό” τον νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων.

Η αντίδραση της ΝΔ για την επίθεση
«Μετά την έφοδο του Ρουβίκωνα ακόμη και στο Σ.τ.Ε. δεν έχει πια σημασία αν τα μέλη του δρουν με την ανοχή του Μαξίμου ή με τον εσκεμμένο αφοπλισμό της αστυνομίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Όταν ο δήμαρχος Τήνου μηνύει και συλλαμβάνονται επί τόπου οι Ρουβίκωνες, η ανοχή της δράσης τους από την κυβέρνηση είναι προφανές ότι οφείλεται σε μια κατάπτυστη πολιτική επιλογή που επέφερε απόψε ακόμη και ευθεία απειλή προς τη Δικαιοσύνη.»

Κίνημα Αλλαγής: Οι Ρουβίκωνες συνεχίζουν, η κυβέρνηση παρακολουθεί
Με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής καυτηριάζει την επίθεση του Ρουβίκωνα και καταγγέλλει ότι «Ο ανύπαρκτος υπουργός κ. Τόσκας και η κυβέρνηση παρακολουθούν από διακριτική απόσταση για να μην διαταράξουν τη δράση των χαϊδεμένων παιδιών τους»

Ολόκληρη η ανακοίνωση
«Οι Ρουβίκωνες συνεχίζουν, η κυβέρνηση παρακολουθεί
Οι Ρουβίκωνες συνεχίζουν ανενόχλητοι τις επιθέσεις τους. Μετά τις πρεσβείες σειρά είχε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο ανύπαρκτος υπουργός κ. Τόσκας και η κυβέρνηση παρακολουθούν από διακριτική απόσταση για να μην διαταράξουν τη δράση των χαϊδεμένων παιδιών τους. Η χώρα μοιάζει παραδομένη στη βία ακραίων στοιχείων, που δέρνουν προπηλακίζουν, εισβάλλουν σε δημόσια κτίρια. Φτάνει πια, ανοχή τέλος.»

Ειδικοί Φρουροί: Γελοιοποιείται η αστυνομία με τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα
Για «γελοιοποίηση της αστυνομίας και της πολιτείας» έκανε λόγο ο πρόεδρος Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας, σχολιάζοντας την επίθεση του Ρουβίκωνα στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας

Ο κ. Ντούμας, μιλώντας στο Θέμα 104,6 είπε: «υπήρχε μια δύναμη, η ομάδα Δέλτα για να προλαμβάνει τέτοιου είδους επιθέσεις. Η εμμονή του κ. υπουργού να μην βλέπει την απουσία αυτή της ομάδας που ήταν για αυτές τις επιθέσεις, θα απολαμβάνει και ό,τι συμβαίνει καθημερινά στο κέντρο, να βανδαλίζεται η δημόσια περιουσία και να γελοιοποιείται η αστυνομία και η πολιτεία από τέτοιου είδους ενέργειες».
Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών σχολίασε, μάλιστα, ειρωνικά, ότι «έτσι όπως το πάει ο Ρουβίκωνας, θα ικανοποιηθεί το αίτημά μας για αστυνόμευση στο κέντρο των Αθηνών, γιατί μετά τις επιθέσεις στέλνουν αστυνομικούς στα σημεία που δέχονται επιθέσεις».

Share.

Comments are closed.