Εσωκομματική ψηφοφορία μετά την αγορά της βίλας… – Τρίζει η καρέκλα του ηγέτη των Podemos

0

Τον τίτλο του επικεφαλής των Podemos κινδυνεύει να χάσει ο Πάμπλο Ιγκλέσιας μετά το σάλο που προκλήθηκε -και δεν λέει να κοπάσει- από την αγορά βίλας με πισίνα συνολικής αξίας 540.000 ευρώ, για να μείνει με τη σύντροφό του Ιρένε Μοντέρο και τους δίδυμους γιους του που αναμένονται το φθινόπωρο.  
Ο 39χρονος ηγέτης του κόμματος και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπός του αποφάσισαν, το βράδυ του Σαββάτου, να «ρίξουν το μπαλάκι» στη βάση: Να διεξαχθεί δηλαδή ψηφοφορία για να αποφασιστεί από τα μέλη των Podemos αν «ο Πάμπλο Ιγκλέσιας κι η Ιρένε Μοντέρο πρέπει να συνεχίσουν ως ΓΓ και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Podemos
 «Η ηθική των Podemos δεν είναι τυπικότητα», είπε ο δήμαρχος του Καντίζ, Χοσέ Μαρία Γκονζάλεζ, που εξελέγη με το κόμμα. «Είναι μια δέσμευση ότι θα ζεις όπως ο εργαζόμενος κόσμος, ώστε να μπορείς να τους εκπροσωπείς», τόνισε.
«Δεν πίστευα ότι θα γινόταν τόσος ντόρος γι’ αυτό το θέμα», είπε εμφανώς κουρασμένος και καταπτοημένος ο Πάμπλο Ιγκλέσιας. «Αλλά θεωρώ πως  όταν τίθεται εν αμφιβόλω η αξιοπιστία ενός πολιτικού ηγέτη, τότε πρέπει να το αντιμετωπίζει κι όχι να κρύβεται. Τα μέλη του κόμματος είναι που πρέπει να αποφασίσουν αν θα παραμείνουμε στα πόστα μας ως ΓΓ και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος κι αν θα διατηρήσουμε τις βουλευτικές μας έδρες. Κι αποφασίσαμε να τα ρωτήσουμε».
Η 30χρονη σύντροφός του είπε ότι τις τελευταίες μέρες το ζευγάρι έχασε «το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα» κι ότι δεν εύχεται σε κανέναν να περάσει όσα εκείνοι. Αλλά πρόσθεσε: «Όταν εισήλθαμε στην πολιτική κονίστρα γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε και τέτοιες καταστάσεις».

Share.

Comments are closed.