Σώθηκε ο Παναθηναϊκός και παραμένει στο πρωτάθλημα της Super League

0

Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λίγκα, επιφύλασσε καλά νέα για τον Παναθηναϊκό, καθώς στην ψηφοφορία 11 ομάδες ψήφισαν υπέρ της κατάργησης της ποινής του υποβιβασμού. Η τρίτη ψηφοφορία ήταν και η καθοριστική για την αλλαγή της ποινής καθώς αυτή την φορά συγκεντρώθηκαν τα 2/3 των ψήφων καθώς όπως προαναφέραμε έντεκα ομάδες τάχθηκαν υπέρ της κατάργησης της ποινής του υποβιβασμού, σε περίπτωση που μια ομάδα δεν εξασφαλίσει αδειοδότηση.
Οι ομάδες που ψήφισαν υπέρ της αλλαγής ήταν οι εξής: Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός, Λάρισα, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία ενώ αρνητική ψήφο έδωσαν οι ΠΑΟΚ, Αστέρας, Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς.
Η ποινή που θα επιβάλλεται δεν είναι πλέον υποβιβασμός αλλά αφαίρεση έξι βαθμών και απαγόρευση μεταγραφών ενώ αναμένεται η οριστική απόφαση της ΕΠΟ. Η ομάδα δηλαδή που δεν θα παίρνει αδειοδότηση θα μπορεί να κάνει μόλις τρεις μεταγραφές ή ανανεώσεις για παίκτες άνω των 23 ετών την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο και μία τον Ιανουάριο. Παράλληλα όσοι παίκτες αποκτηθούν και είναι μικρότεροι των 23 ετών θα πρέπει να είναι Έλληνες. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως αποφασίστηκε να υπάρχει διαφοροποίηση της ποινής για τις ομάδες που δεν θα καταφέρουν να βρουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Αν λοιπόν κάποια ή κάποιες ομάδες δεν βρουν τηλεοπτικό συμβόλαιο τότε θα τιμωρούνται μόνο με πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ!
Η Σούπερ Λίγκα μπορεί να ψήφισε για αλλαγή της ποινής αλλά τον τελευταίο λόγο για επικύρωση της απόφασης έχει η ομοσπονδία.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι η «σανίδα σωτηρίας» που έψαχναν οι πράσινοι και καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή των συσχετισμών, σε σύγκριση με προηγούμενες ψηφοφορίες, έπαιξαν οι επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα ο Γιάννης Αλαφούζος με τις τηλεοπτικά «άστεγες» ομάδες. Αυτές οι συναντήσεις οδήγησαν ομάδες να αλλάξουν στάση απέναντι στους πράσινους κι αυτή τη φορά ψήφισαν υπέρ της κατάργησης της ποινής του υποβιβασμού.

Share.

Comments are closed.