Η Βουλή των Ελλήνων αναλαμβάνει την φροντίδα, την επιμέλεια και το μουσειολογικό σχεδιασμό της οικίας Κωστή Παλαμά στην Ι. Π. Μεσολογγίου

0

Μετά το Μουσείο οικογένειας Τρικούπη, η Βουλή των Ελλήνων αναλαμβάνει την  αναδιοργάνωση και μουσειακή αξιοποίηση της οικίας του ποιητή Κωστή Παλαμά, που βρίσκεται στην πόλη του Μεσολογγίου και δίπλα από την οικία Τρικούπη.
Αυτή την ενημέρωση έκανε με ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος, στον οποίο είχε απευθυνθεί δημόσια για το συγκεκριμένο θέμα, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος στο πλαίσιο εκδήλωσης των Εορτών Εξόδου. Ο Δήμαρχος είχε καλέσει τους εκπροσώπους της Βουλής να επιμεληθούν αυτό το μεγάλο έργο αφιερωμένο στον Μεσολογγίτη ποιητή, του οποίου η μορφή «σφράγισε»  τα νεοελληνικά Γράμματα. Σημείωσε δε, πως  οι παρεμβάσεις, αποκαταστάσεις και κτηριακές βελτιώσεις που είναι απαραίτητες, θα γίνουν από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.
Την στήριξη και προθυμία της στην ιστορική έρευνα και το μουσειολογικό σχεδιασμό της οικίας Παλαμά, είχε εκφράσει σε επιστολή της προς τον Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και η κυρία Έλλη Δρούλια, Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής, μετά την  επίσκεψή της  για την παρουσίαση του νέου ενημερωτικού φυλλαδίου που αφορά την ιστορία της οικογένειας Τρικούπη.

Share.

Comments are closed.