Η Ελλάδα παίρνει με leasing από Γαλλία δύο φρεγάτες τύπου FREMΜ – Άλλα έλεγε ο Τσίπρας το 2013

0

Δύο γαλλικές φρεγάτες υπερσύγχρονου τύπου θα ενταχθούν έως τον Αύγουστο στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, έπειτα από συμφωνία που υπέγραψαν Αθήνα και Παρίσι.
Σε επιστολές μάλιστα που αντήλλαξαν οι Αλέξης Τσίπρας και Εμανουέλ Μακρόν αλλά και σε ανάλογες επιστολές που αντηλλάγησαν και σε στρατιωτικό επίπεδο, οι Γάλλοι έκαναν σαφές ότι αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα λόγω της τουρκικής προκλητικότητας και δηλώνουν με τον τρόπο αυτό πρόθυμοι να βοηθήσουν την Ελλάδα.

Φώτης Κουβέλης: Τέσσερις φρεγάτες θα πάρουμε συνολικά
Την παραχώρηση από τη Γαλλία δύο φρεγατών τύπου FREMΜ με χρονομίσθωση, οι οποίες θα πλεύσουν το καλοκαίρι στο Αιγαίο ενισχύοντας σημαντικά το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων, επιβεβαίωσε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε δε, ότι σε δεύτερο χρόνο η Ελλάδα θα αποκτήσει μια ακόμα φρεγάτα τύπου FREMΜ, καθώς και μια φρεγάτα, υπερσύγχρονης τεχνολογίας.
«Είναι ακριβές ότι η Γαλλία μας δίνει δύο φρεγάτες με leasing, υπήρξε συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Εμανουέλ Μακρόν, επόμενο βήμα θα είναι άλλες δυο φρεγάτες. Οι δυο φρεγάτες δεν είναι χθεσινή απόφαση, είναι έτοιμες, είναι δυνατόν να πλεύσουν μέσα στο καλοκαίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Το 2013 ο Τσίπρας όμως κατακεραύνωνε την ενοικίαση γαλλικών φρεγατών!
Ακατάλληλες για την Ελλάδα χαρακτήριζε τις φρεγάτες τύπου FREMM ο Αλέξης Τσίπρας, το 2013, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα, ο αρχηγός της τότε αξιωματική αντιπολίτευσης τασσόταν εναντίον του μοντέλου ενοικίασης οπλικών συστημάτων, αποκαλώντας οξύμωρο το να ζητάει η χώρα βοήθεια από τους εταίρους της και αυτοί τα της νοικιάζουν οπλικά συστήματα με υψηλό κόστος. Για να μη μας λέτε ότι παράγουμε fake news παραθέτουμε το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξης:
«Είναι οξύμωρο και αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν σε μια περίοδο κρίσης, σε μια περίοδο που ζητάμε βοήθεια από τους εταίρους αυτοί να απαιτούν, να τους δίνουμε χρήματα για να νοικιάζουμε οπλικά συστήματα. Οι γνώστες μάλιστα, οι βαθύτεροι γνώστες των τεχνικών ζητημάτων με ενημερώνουν ότι αυτά τα πλοία, είναι πλοία ακατάλληλα για τη χώρα μας, διότι είναι πλοία ανθυποβρυχιακού αγώνα και μάλιστα σε ανοικτές θάλασσες, όχι σε κλειστές θάλασσες όπως το Αιγαίο.
Και προβλέπεται μάλιστα να τα νοικιάσουμε 200.000.000 το χρόνο για μια 5ετία, δηλαδή 1 δις στην 5ετία. Με δυο λόγια από τη μια τσέπη βγαίνει η βοήθεια από την άλλη μπαίνει. Το είχε πει αυτό και ο Κον Μπεντίτ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε απόλυτο δίκιο

Τώρα το 2018 κάνει τα αντίθετα από το 2013!!!
Μετά από πέντε χρόνια ο κ. Τσίπρας υλοποιεί εκείνα που κατακεραύνωνε! Είναι το πρώτο ή το τελευταίο στο οποίο έχει κάνει ο κ. Τσίπρας κωλοτούμπα; Συνηθίσαμε ποια και δεν μας ενοχλεί. Φοβούμαι ότι θα μας ενοχλήσει αν κάτι υλοποιηθεί όπως είχε αρχικά εξαγγελθεί!

Share.

Comments are closed.