Μπιναλί Γιλντιρίμ: Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο

0

Η Άγκυρα ανεβάζει και πάλι το θερμόμετρο των προκλήσεων στο Αιγαίο.
Όπως δήλωσε πριν από λίγο στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, η ακτοφυλακή της χώρας του κατέβασε ελληνική σημαία που είχε αναρτηθεί στη βραχονησίδα Ανθωποφάγοι.
Άπαβτώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε χαρακτηριστικά:
«Γνωρίζουμε ότι στο Αιγαίο γίνονται περιστασιακά ενέργειες από τη γειτονική Ελλάδα για την κλιμάκωση των εντάσεων κι αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχει νόημα η ιδιοκτησία τους. Βλέπουμε ότι γίνονται πρωτοβουλιές παρόμοιες με αυτές στους υφάλους Ίμια (Καρντάκ). Ήταν μια προσπάθεια να βάλουν μια ελληνική σημαία στους βράχους του Αντρόφωτου, ανοιχτά του Ντιντίμ. Η ακτοφυλακή μας έκανε την αναγκαία επέμβαση και κατέβασε από εκεί τη σημαία. Συνιστούμε την Ελλάδα, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας, να μείνει μακριά από προκλήσεις που θα κλιμακώσουν την ένταση».
«Είμαστε έτοιμοι να απαντάμε σε κάθε ενέργεια», συμπλήρωσε ο κ. Γιλντιρίμ.

Τι λέει το Υπουργείο Άμυνας
Από την πλευρά του το ελληνικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, δεν επιβεβαιώνει το περιστατικό, λέγοντας ότι δεν έχει διαπιστωθεί κίνηση στην περιοχή της βραχονησίδας. 

Παράλληλα το ΥΕΘΑ δεν επιβεβαιώνει ούτε τη γνησιότητα της παρακάτω φωτογραφίας που κυκλοφορεί σε τουρκικά ΜΜΕ

Δείτε πως παρουσιάζεται το θέμα αυτό στο τούρκικο τύπο

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ

 

Share.

Comments are closed.