hellasjournal.com: Έτσι έστησαν την παγίδα οι Τούρκοι στους Έλληνες στρατιωτικούς

0

Σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, προκαλεί η πληροφορία που περιήλθε στην ιστοσελίδα hellasjournal του Μιχάλη Ιγνατίου για μονομερείς ενέργειες, που είχε προβεί η Τουρκία στην συνοριακή γραμμή, στήνοντας ουσιαστικά «παγίδα» για τα ελληνικά περίπολα
Σύμφωνα με την πληροφορία αυτή, αρκετές ημέρες πριν από το επεισόδιο με την σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, η Τουρκία μονομερώς είχε αφαιρέσει  πασσάλους οι οποίοι βρίσκονται στο όριο του ανοίγματος, πλάτους περίπου 2,5 μέτρων που οριοθετεί ουσιαστικά την συνοριακή γραμμή. 
Συνήθως για οποιεσδήποτε εργασίες τέτοιας μορφής απαιτείται να έχει προηγηθεί συμφωνία στο επίπεδο της προβλεπόμενης μεθοριακής επιτροπής. Αν και δεν είναι γνωστό εάν είχε υπάρξει τέτοιου είδους συνεννόηση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αφαίρεση των πασσάλων και η καθυστέρηση στην επανατοποθέτηση τους είχε προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό στην ελληνική πλευρά
Η περιπολία των δυο στρατιωτικών είχε και αυτό το περιεχόμενο, του ελέγχου δηλαδή της επανατοποθέτησης των πασσάλων στην θέση τους, κατι που δεν είχε γίνει. Αντιθέτως οι δυο στρατιωτικοί εντόπισαν τα ίχνη από πατημασιές τις οποίες και προσπάθησαν να ακολουθήσουν για να εντοπίσουν τι είχε συμβεί και εάν είχαν τοποθετηθεί σε λάθος σημείο οι πάσσαλοι. 
Εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία περί αφαίρεσης των πασσάλων ώστε να προκληθεί το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς, είναι προφανές ότι είχε στηθεί ουσιαστικά «παγίδα» για μια προμελετημένη «παράσυρση» των ελληνικών περιπόλων που οδήγησε τελικά  στην  σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. 
Σημειώνουμε ότι  υπουργός Εθνικής Άμυνας επαναλαμβάνει συχνά τον χαρακτηρισμό “όμηροι” για τους δύο στρατιώτες που βρίσκονται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Επίσης πρόσφατα παρομοίασε την υπόθεση με εκείνη του Αμερικανού πάστορα ο οποίος κρατείται στην Τουρκία και η Άγκυρα έχει ζητήσει την ανταλλαγή του με τον Φετουλάχ Γκιούλεν.

Share.

Comments are closed.