Πάνος Καμμένος: Μπορεί να χρειαστούν και 15 χρόνια για να γυρίσουν οι δύο στρατιωτικοί

0

Στην εκτίμηση ότι η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν προσχεδιασμένη από την Τουρκία προχώρησε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
«Εκτιμώ ότι ήταν προσχεδιασμένο να τους συλλάβουν διότι όταν έχουμε τόσα πολλά επεισόδια τα τελευταία χρόνια και τους αφήνουν σε 5 λεπτά, και τώρα τους πήραν και τους μετέφεραν, και ενώ ενεργοποιήσαμε όλα τα κανάλια επικοινωνίας τα απέρριψαν, φαίνεται ότι ήταν τέτοια δουλειά.
Στο Εξπρές του Μεσονυχτίου και αυτούς που τους ρίξανε στις φυλακές τους φτιάχνανε συνέχεια κατηγορίες, εκεί δεν λειτουργεί τίποτα δημοκρατικά
», είπε μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στη Βουλή.

Μάλιστα ο Πάνος Καμμένος εκτίμησε ότι η φυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές μπορεί να κρατήσει για πολύ καιρό και έφτασε να πει ακόμη και για 15 χρόνια.
«Σε μια χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και η δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές του σουλτάνου, η εκκρεμότητα  μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια», είπε.
Συνέχισε δε με αιχμηρό τρόπο ο υπουργός Αμυνας και για τον Ταγίπ Ερντογάν:
«Ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς με ποιον να επικοινωνήσεις, τη μία βρίζει τον Νετανιάχου, την άλλη τους Αμερικανούς. Έκανε δήλωση κατά του Νετανιάχου, με τον τρελό δεν μπορείς να βγάλεις άκρη».
Όταν ο κ. Καμμένος ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς Ερντογάν ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είχε υποσχεθεί  την επιστροφή στην Τουρκία των οκτώ είπε:
«Είναι αξιόπιστος συνομιλητής ο Ερτογάν; Θα υποσχόταν ποτέ ο Τσίπρας στον Ερντογάν ότι θα απελευθέρωνε τους οκτώ; Του είπε ότι θα δούμε με βάση την δικαιοσύνη. Καταρχάς δείξαμε καλή θέληση και επιστρέψαμε το ελικόπτερο την άλλη μέρα πίσω. Οι οκτώ ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, ζητούν να τους προστατέψουμε από την Τουρκία. Αλλο οι δύο που κρατούνται χωρίς τη θέλησή τους και άλλο αυτοί που ήρθαν εδώ και ζητούν άσυλο να προστατευτούν από μία δικαιοσύνη που εκτελεί αντικαθεστωτικούς χωρίς να είναι».
Τέλος όταν ο υπουργός Αμυνας ρωτήθηκε για τον κίνδυνο ενός «θερμού» επεισοδίου με την Τουρκία τόνισε:
«Υπάρχει μία ένταση, αλλά η κατάσταση στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι απελπιστική, το 60% των δυνάμεων τους σε προσωπικό βρίσκεται εκτός στρατεύματος, η κατάσταση στο Αφρίν δεν είναι η καλύτερη που περιμένανε. Χρειάζεται να είμαστε σε ετοιμότητα. Ένας ο οποίος έχει συνηθίσει να παίρνει πτώματα και δεν το υπολογίζει, μπορεί κάποια στιγμή να κάνει κάτι.
Δεν καθησυχάζω καθόλου τον ελληνικό λαό, είμαστε σοβαροί είμαστε αποφασισμένοι, αλλά δεν θα τσιμπήσουμε σε προσπάθεια δημιουργίας ενός επεισοδίου. Εάν όμως παραβιάσουν την εθνική μας κυριαρχία θα απαντήσουμε όπως πρέπει. Δεν θα πάμε όμως να παίξουμε ένα παιχνίδι έντασης όπως αυτοί θέλουν να το δημιουργήσουν, χωρίς όμως να υποχωρούμε από τις εθνικές μας θέσεις
».

Η στάση του Μαξίμου
Για όλα αυτά, προς το παρόν, το Μαξίμου αποφεύγει να κάνει κάποιο σχόλιο, ενώ έγινε γνωστό πως αύριο το πρωί θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, με κύρια θέματα στην ατζέντα την οικονομία και τα εθνικά θέματα. Την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδειξε διάθεση να κατεβάσει τους τόνους σε σχέση με τη χθεσινή σκληρή ανακοίνωση του Μαξίμου κατά της Άγκυρας (σ.σ.: πριν από τις δηλώσεις Καμμένου). Αναφερόμενος αποκλειστικά στην υπόθεση των δύο Ελλήνων, σημείωσε ότι η κράτησή τους «έχει αρχίσει να ξεπερνά τα όρια», όπως δήλωσε (Real FM) ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Γεννηματά: Έχει χρέος και ευθύνη ο κ. Τσίπρας να τοποθετηθεί τώρα
Σφοδρή, ωστόσο, ήταν η αντίδραση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, που κάλεσε μέσα από τα social media τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για τις δηλώσεις του συγκυβερνήτη του.
«Έχει χρέος και ευθύνη ο κ. Τσίπρας, να τοποθετηθεί ΤΩΡΑ για όσα είπε πριν λίγη ώρα ο κ. Καμμένος στους δημοσιογράφους!», σχολίασε με νόημα η κα Γεννηματά.

ΝΔ: Παραλήρημα ανάξιο σχολιασμού…
«Το παραλήρημα του κ. Καμμένου είναι ανάξιο σχολιασμού. Είναι άλλωστε ανάξιος ο ίδιος για τη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας», σχολίαζαν «πηγές» της ΝΔ μετά τις «βόμβες» του κ. Καμμένου.

Θεοδωράκης: Πρόβλημα του κ.Τσίπρα και της χώρας ο Καμμένος
Ερωτηθείς για τις νέες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε: «Ο κ.Καμμένος είναι πρόβλημα του κ.Τσίπρα, δεν είναι πρόβλημα δικό μου, και φοβάμαι ότι είναι και πρόβλημα της χώρας. Γιατί είτε ως πολιτικός, είτε ως Υπουργός Αμύνης, τα πράγματα που κάνει δεν εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον. Οι εξαλλοσύνες του και οι υπερβολές του, είτε με στολή παραλλαγής, είτε με κοστούμι πολιτικού, μάλλον περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά επιλύουν, σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα».

Share.

Comments are closed.