Τραμπούκικο “Σόου” χρυσαυγιτών στη Βουλή -«Να βγει έξω ο Τούρκος» – Διακοπή της συνεδρίασης

0

Ένταση σημειώθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας όπου οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου, Νίκος Κοτζιάς και Νίκος Χρουστοδουλίδης αντίστοιχα, ενημερώνουν για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.
Τότε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης άρχισε να φωνάζει λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να έχουμε κλειστές τις κάμερες και να έχουμε μέσα Τούρκο βουλευτή», αναφερόμενος στον Μουσταφά Μουσταφά, θυμίζοντας μάλιστα παλαιότερες δηλώσεις του Ερντογάν ότι έχει 4 Τούρκους βουλευτές στην Ελληνική Βουλή.
Ο κ. Κασιδιάρτης όμως ξεχνά ότι ο Μουσταφά Μουσταφά έχει έρθει στην ελληνική Βουλή με τις ψήφους Ελλήνων πολιτών. Αλλά τέτοιοι είναι τέτοια κάνουν.
Μετά από αυτό παρενέβη ο Γιώργος Κουμουτσάκος από τη ΝΔ λέγοντας ότι η Χρυσή Αυγή παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας και ζήτησε διαγράφουν από τα πρακτικά αυτά που είπε ο Κασιδιάρης. Μάλιστα συμφώνησε μαζί του και ο Νίκος Ξυδάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συμμετέχει στην επιτροπή.
Ο Ηλίας Κασιδιαρης και από αυτό και έξω από την αίθουσα της Γερουσίας επέμεινε στα όσα απαράδεκτα είπε μέσα. Μάλιστα σε δηλώσεις που έκανε στις κάμερες ανέφερε ότι ουδέποτε οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές διέψευσαν τις δηλώσεις Ερντογάν ότι έχει 4 βουλευτές στη ελληνική βουλή που πρέπει να κάνουν πολλά.

Παρενέβη η φρουρά για να εκτονωθεί η ένταση
Στην αίθουσα έσπευσαν και άνδρες της ασφάλειας του κοινοβουλίου που κινητοποιήθηκαν από τις φωνές. Η συνεδρίαση διεκόπη για πέντε λεπτά και αναμένεται σύντονα να ξεκινήσει και πάλι η συζήτηση. 

Ντόρα Μπακογιάννη: Έχει παρατραβήξει η συμπεριφορά τους
Στο επεισόδιο παρενέβη και η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη τονίζοντας πως «η συμπεριφορά των χρυσαυγιτών έχει παρατραβήξει» και πως «οφείλει ο πρόεδρος της Βουλής να το αντιμετωπίσει θεσμικά». Τόνισε δε «αδιανόητο βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να αποκαλούνται πράκτορες».

Σπύρος Δανέλλης: Είναι ορκισμένοι εχθοί του κοινοβουλίου
Ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι σχολίασε μέσα στην Επιτροπή για το επεισόδιο «Απαιτεί απύθμενο θράσος οι απολογητές της προδοσίας της Κύπρου ενώπιον μάλιστα του Κυπρίου υπουργού εξωτερικών να αμφισβητούν τον πατριωτισμό και την ακεραιότητα οποιουδήποτε Έλληνα βουλευτή ιδιαιτέρως δε του Μουσταφά Μουσταφά που κοσμεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο όχι μόνο από χθες ή προχθές αλλά από τη δεκαετία του ‘90. Και επειδή η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένας από μας αλλά είναι ορκισμένος εχθρός του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας, εμείς τα κόμματα του Συνταγματικού Τόξου οφείλουμε μα προστατέψουμε το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία. Το θέμα αυτό πρέπει να απασχολήσει τον Πρόεδρο της Βουλής και την επιτροπή Δεοντολογίας».

Share.

Comments are closed.