Κίνημα Αλλαγής: Εθνική συνεννόηση για μείζονα θέματα της πατρίδας

0

Μπορεί η υπόθεση Novartis να παίρνει τη μερίδα του λέοντος στην επικαιρότητα, αλλά στο Κίνημα Αλλαγής δεν ξεχνούν την πορεία της Οικονομίας για την οποία και εξακολουθούν να ασκούν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση
«Η χώρα θα είχε βγει πριν από τρία χρόνια από τα μνημόνια», υποστήριξε χθες μιλώντας στο Πρώτο Θέμα 104,6, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, ζητώντας να αφήσουμε στην άκρη το «ομιχλώδες τοπίο» και να βάλουμε μπροστά τις μηχανές για να βγει η χώρα από την κρίση, τόσο την οικονομική όσο και την αξιακή της συνεννόησης πολιτικών κομμάτων εκεί που είναι αυτονόητο.
«Εμείς θα συνεννοηθούμε με όλους όσοι θέλουν το καλό της χώρας, και αυτό είναι κάτι το οποίο υπερβαίνει ευκαιριακές συγκυβερνήσεις», είπε, θυμίζοντας με νόημα ότι το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε στην κυβέρνηση ως όφειλε. «Χρειάζονται συνεννοήσεις για όλα τα ζητήματα τα οποία είναι φλέγοντα», είπε, αναφερόμενος τόσο στα θέματα της οικονομίας όσο και στα εθνικά.
Ειδικά για τα εθνικά, υποστήριξε με νόημα ότι «ενώ στο Αιγαίο κάνουν βόλτα οι Τούρκοι, ενώ στα βόρεια σύνορά μας υπάρχει μία ανοιχτή πρόκληση, την ίδια στιγμή που η κυρία Μέρκελ, η καλύτερη φίλη του κυρίου Τσίπρα, αποκαλεί τον Σκοπιανό πρωθυπουργό ‘Μακεδόνα’, εμείς εδώ αδυνατούμε να συνεννοηθούμε, βάζοντας το σωστό πρόταγμα για το καλό της χώρας και των Ελλήνων».
Ειδικά, δε, για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να μην αναρωτιέται σήμερα, γιατί δεν μπορούν να κάτσουν οι πολιτικοί αρχηγοί γύρω από ένα τραπέζι υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να διασφαλίσουν τα εθνικά συμφέροντα. Αντιστοίχως, είπε, αναρωτιέται γιατί δεν μπορεί να έχουμε μία ουσιαστική αντίδραση σε αυτό το οποίο κάνει στην Κύπρο η Τουρκία ή έκανε στα Ίμια πριν από δέκα ημέρες.

Share.

Comments are closed.