O πρόεδρος της νεολαίας του SPD εποφθαλμιά την ηγεσία του κόμματος

0

Ο Κέβιν Κιούνερτ εμπνέεται από τον αρχηγό των Εργατικών στη Βρετανία, τον Τζέρεμι Κόρμπιν, και έχει πάρει το όνομά του από τον Βρετανό πρώην ποδοσφαιριστή και προπονητή Κέβιν Κίγκαν (ο Κίγκαν είχε πάρει μεταγραφή το 1978 για την ομάδα του Αμβούργου, όπου και παρέμεινε για τρια χρόνια. Χιλιάδες αγόρια που γεννήθηκαν τότε στη Γερμανία βαφτίστηκαν Κέβιν). 
Ο Κιούνερτ είναι στα 28 του χρόνια πρόεδρος της μεγάλης επιρροής νεολαίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD).
Τον χαρακτηρίζουν τον πολιτικό με το babyface, o οποίος κρατάει το μέλλον της Άγγελα Μέρκελ στα χέρια του. Κάποιοι τον περιγράφουν ως έναν “καμικάζι” Σοσιαλδημοκράτη, άλλοι ως τον πιο ταλαντούχο πολιτικό μετά τον Γκέρχαρντ Σρέντερ.
Ο Κιούνερτ είναι σήμερα ο πιο πολυσυζητημένος πολιτικός στη Γερμανία γιατί τόσο ο ίδιος όσο και η νεολαία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και η αριστερή πτέρυγα του SPD, τάσσoνται κατά ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες.
Αν καταφέρει να μην υλοποιηθεί ο μεγάλος συνασπισμός προκαλώντας την κατάρρευση της εύθραυστης συμφωνίας στην οποία κατέληξαν την περασμένη εβδομάδα οι συντηρητικοί της Μέρκελ και το SPD, τότε θα γίνει ο άνθρωπος που θα έχει φέρει τα πάνω κάτω στη γερμανική πολιτική.
Πολλοί στο SPD αντιμετωπίζουν με μεγάλη δυσφορία τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού υπό τη Μέρκελ και τάσσονται υπέρ της παραμονής του κόμματος στην αντιπολίτευση.
Αλλά και η Άγγελα Μέρκελ έχει βρεθεί αντιμέτωπη με κλίμα δυσαρέσκειας στις τάξεις των συντηρητικών, καθώς πολλοί εξ αυτών θεωρούν τις παραχωρήσεις της στο SPD υπερβολικές.

Share.

Comments are closed.