Οι Τούρκοι επιτέθηκαν με χημικά σε χωριό στο Αφρίν

0

Οι συριακές κουρδικές δυνάμεις και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφεραν χθες ότι ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε μια φερόμενη επίθεση με δηλητηριώδες αέριο, που είχε αποτέλεσμα έξι τραυματίες στην περιοχή Αφρίν της Συρίας
Δεν υπήρχε κάποιο άμεσο σχόλιο από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που έχουν αρνηθεί στο παρελθόν τις κατηγορίες ότι στοχοθετούν αμάχους στην επιχείρηση «Κλάδος ελαίας» που διεξάγουν στην κουρδική περιοχή του Αφρίν.
Ο Μπιρούσκ Χάσακα, ένας εκπρόσωπος της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στο Αφρίν, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς (Reuters) ότι ο τουρκικός βομβαρδισμός έπληξε ένα χωριό στο βορειοδυτικό τμήμα της περιοχής, κοντά στα τουρκικά σύνορα. Σύμφωνα με τον ίδιο, από την επίθεση έξι άνθρωποι υπέφεραν από αναπνευστικά προβλήματα και άλλα συμπτώματα που αποτελούν ένδειξη μιας επίθεσης με δηλητηριώδες αέριο.
Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο ένα γιατρό σε ένα νοσοκομείο στο Αφρίν, δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός των τουρκικών δυνάμεων του χωριού προκάλεσε ασφυξία σε έξι ανθρώπους.
Στις 6 Φεβρουαρίου, τα Ηνωμένα Έθνη απηύθυναν έκκληση για άμεση εκεχειρία στη Συρία για ανθρωπιστικούς λόγους.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο των δημοσιογράφων Ellen Francis, Rodi Said; Daren Butler του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters με τίτλο « Turkish army hit village in Syria’s Afrin with suspected gas: Kurdish YPG, Observatory » στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.