Ελλάδα και Βενεζουέλα έχασαν τον περισσότερο πλούτο τα τελευταία 10 χρόνια παγκοσμίως

0

Το 37% του πλούτου της μέσα σε 10 χρόνια έχασε η Ελλάδα, που πλέον κατατάσσεται στην προτελευταία θέση, πριν τη Βενεζουέλα, στη σχετική λίστα του visual capitalist.
Η οικονομική κρίση που έπληξε την Ευρώπη από το 2008 είχε ως αποτέλεσμα στη λίστα με τους «μεγάλος χαμένους» να βρίσκεται όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού νότου όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η έκθεση της εταιρείας ερευνών  σε συνεργασία με την Visual Capitalist, η Ελλάδα παρουσίασε μείωση του πλούτου της κατά 37% από το 2007 έως το 2017. Την ίδια ώρα η Βενεζουέλα, κάποτε η πλουσιότερη χώρα της Νότιας Αμερικής, εμφανίζει τη μεγαλύτερη μείωση πλούτου της τάξεως του 48% για το ίδιο διάστημα.
Στον αντίποδα, το Βιετνάμ που αύξησε τον πλούτο του τα τελευταία 10 χρόνια κατά 210%. Εντυπωσιακή η επίδοση και της οικονομίας της Κίνας που αύξησε τον πλούτο της κατά 198% αλλά και του Μαυρίκιου που επίσης διπλασίασε τον πλούτο του.
Σύμφωνα με την έρευνα, η επιτυχία του Βιετνάμ οφείλεται στις ξένες άμεσες επενδύσεις αλλά και στο χαμηλό εργατικό κόστος σε συνδυασμό με το υψηλά εξειδικευμένο προσωπικό.

Δείτε  την ανάρτηση του visual capitalist με θέμα «Visualizing a Global Shift in Wealth Over 10 Years» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ 

Share.

Comments are closed.