BBC: Ένας Έλληνας ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ – Διαψεύδει το ελληνικό ΥΠΕΞ

0

Ένας Έλληνας βρίσκεται μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, όπως αναφέρει το BBC.
Το βρετανικό δίκτυο αναφέρει πως 14 ξένοι επισκέπτες έχουν βεβαιωθεί ως νεκροί.
Το BBC σε δημοσίευμα του αναφέρει ότι έχει επιβεβαιωθεί  ο θάνατος εννέα Ουκρανούς, ενός Γερμανού, ενός αν Έλληνα και ενός από το Καζακστάν. Η αεροπορική εταιρεία Kam Air ανέφερε ότι μεταξύ των νεκρών είναι και ορισμένοι υπάλληλοί της ενώ άλλοι αγνοούνται.
Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει πως οι ένοπλοι φώναζαν «Πού είναι οι ξένοι;» και υποστηρίζει πως εκείνος σώθηκε διότι είναι Αφγανός.
Η επίθεση ξεκίνησε χθες λίγο μετά τις 21:00 (τοπική ώρα, 19:30 ώρα Ελλάδας), όταν ένας από τους δράστες εισέβαλε στο πολυτελές ξενοδοχείο πυροδοτώντας έναν εκρηκτικό μηχανισμό και ανοίγοντας πυρ εναντίον των ανθρώπων.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.
«Χθες το βράδυ το ξενοδοχείο Intercontinental (…) έγινε στόχος επίθεσης. Η επίθεση εξαπολύθηκε από πέντε μουτζαχεντίν μας», ανέφερε ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν σε ανακοίνωση. Το ξενοδοχείο ήταν «γεμάτο εισβολείς Αμερικανούς και άλλων εθνικοτήτων», ενώ υποστήριζε ότι από με την επίθεση «Σκοτώσαμε δεκάδες ξένους εισβολείς και τις μαριονέτες τους».

Καλά στην υγεία τους δύο πιλότοι που ήταν στην Καμπούλ
Ασφαλείς είναι οι δύο πιλότοι Μιχάλης Πουλικάκος και Βασίλης Βασιλείου που βρίσκονταν χτες στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ την ώρα της επίθεσης των Ταλιμπάν, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι δύο πιλότοι έχουν επικοινωνήσει με τους οικείους τους και πλέον δεν διατρέχουν κίνδυνο.
Πάντως μέχρι αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να επικρατεί σύγχιση για το BBC, όπως γράφουμε παραπάνω, μετέδιδει ότι ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης της Καμπούλ είναι ένας Έλληνας, μια πληροφορία που δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιωθεί από ελληνικής πλευράς.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν υπήρχε και κάποιος άλλος Έλληνας στην Καμπούλ και ποιος ήταν αυτός.  
Το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές του Αφγανιστάν.

Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph

Share.

Comments are closed.