Τα μάρμαρα του Παρθενώνα που είναι στο Βρετανικό μουσείο σε video 360 μοιρών

0

Η ομάδα του http://www.vr360.gr/ δημιούργησε ένα σφαιρικό βίντεο με τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, που φιλοξενούνται στις αίθουσες του Βρετανικού Μουσείου του Λονδίνου.
Βλέποντας αυτό το βίντεο μπορείτε να μεταφερθείτε ουσιαστικά στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου για να δείτε για πρώτη φορά αυτό το σφαιρικό βίντεο με τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, στις αίθουσες που φιλοξενούνται. Αν διαθέτετε από χάρτινα cartboards έως γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (Head Mount Displays), η εμπειρία της θέασης του 360video από τις αίθουσες του μουσείου είναι εκπληκτική.

Τα γλυπτά του Παρθενώνα
Με τον όρο «Γλυπτά του Παρθενώνα» ή «Μάρμαρα του Παρθενώνα» -ο όρος «Ελγίνεια» θεωρείται αδόκιμος- ορίζεται η συλλογή από μαρμάρινα γλυπτάαετώματα, μετόπες, μέρη της ζωφόρου του Παρθενώνα, ναού της θεάς Αθηνάς, στην Ακρόπολη των Αθηνών – που αποσπάστηκαν από τον Thomas Bruce Elgin, 7ο κόμη του Έλγιν, πρέσβη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία από το 1799 μέχρι το 1803 και μεταφέρθηκαν στη Βρετανία το 1806.

Περιλαμβάνουν ορισμένα από τα γλυπτά των αετωμάτων, των μετοπών που απεικονίζουν μάχες μεταξύ των Λαπίθων και των Κενταύρων, αλλά και της ζωφόρου του Παρθενώνα που κοσμούσε το ανώτερο τμήμα των τοίχων του σηκού του ναού σε όλο τους το μήκος και αποτελούν περίπου το 60% του συνόλου του γλυπτού διάκοσμου του Παρθενώνα, που σώζεται σήμερα.
Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν είναι αυθύπαρκτα έργα τέχνης. Δημιουργήθηκαν ως αρχιτεκτονικά και συμβολικά μέρη του ναού της Αθηνάς, που χτίστηκε τον 5ο π.Χ. αιώνα, «στιγμή» απόλυτης ακμής της αθηναϊκής δημοκρατίας.
Μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι τα μάρμαρα είναι τμήματα ενός μνημείου που είναι «κομμένο» στα δύο
Από τους 97 σωζόμενους λίθους από τη ζωφόρο του Παρθενώνα, οι 56 βρίσκονται στο Λονδίνο και οι 40 στην Αθήνα.
Από τις 64 σωζόμενες μετόπες, οι 48 βρίσκονται στην Αθήνα και οι 15 στο Λονδίνο.
Από τις 28 σωζόμενες μορφές των αετωμάτων, οι 19 βρίσκονται στο Λονδίνο και οι 9 στην Αθήνα.

Ποια είναι η παραγωγός του βίντεο http://www.vr360.gr/;
Χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους:

«Είμαστε μια ομάδα έμπειρων Ελλήνων δημοσιογράφων, φωτογράφων, εικονοληπτών, σκηνοθετών, μηχανικών και οπτοηλεκτρονικών (optoelectronic engineers). Aσχολούμαστε με τους τομείς:

  • 360 (σφαιρικά) βίντεο & Ζωντανή μετάδοση 360 βίντεο
  • Τρισδιάστατα σφαιρικά βίντεο/λήψη-παραγωγή-επεξεργασία
  • Τρισδιάστατες στερεοσκοπικές και ολογραφικές απεικονίσεις
  • Εικονικές περιηγήσεις σε τρισδιάστατο περιβάλλον
  • Διαδραστικές εφαρμογές – Επηυξημένη πραγματικότητα

Με βάση την εξειδίκευσή μας αναλαμβάνουμε projects στην Ελλάδα και το εξωτερικό για οργανισμούς, διαφημιστικές εταιρείες, οργανισμούς, φορείς, πολυεθνικές επιχειρήσεις

Δείτε το βίντεο με τίτλο «Elgin marbles in British Museum-360 video»

 

Share.

Comments are closed.