Στάση εργασίας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» για τις απολύσεις 3 δημοσιογράφων

0

Την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και στην ιστοσελίδα «stokokkino.gr», και τα δύο του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ για σήμερα, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 από τις 15.00 έως τις 19.00, ύστερα από απολύσεις τουλάχιστον τριών δημοσιογράφων.
Η στάση εργασίας αφορά όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και στην ιστοσελίδα «stokokkino.gr». Την Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση οι δημοσιογράφοι.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των σωματείων των εργαζομένων για τη σημερινή στάση
«Η στάση  εργασίας  πραγματοποιείται έπειτα από τις παράνομες, καταχρηστικές και κατάφωρα αντεργατικές απολύσεις συναδέλφων, που ανήγγειλε η εργοδοσία, με στόχο την μη πραγματοποίηση των απολύσεων αυτών και την ομαλοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο σταθμό.
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
».

ΕΣΗΕΑ: Νέα στάση εργασίας αύριο στον Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» για την πραγματοποίηση συνέλευσης των εργαζομένων
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την εργοδοσία του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» για την παράνομη και καταχρηστική στάση της απέναντι στους εργαζόμενους, ανακοινώνοντας απολύσεις συναδέλφων.
Οι συνάδελφοι αρνούνται να συναινέσουν στις προτεινόμενες μειώσεις αποδοχών, που προσπαθεί  να επιβάλει η εργοδότρια εταιρεία, ενώ τους οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές δύο μηνών.  
Η άρνησή τους συνάντησε την αντίδραση του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Κώστα Νικόλτσιου, ο οποίος απάντησε με απολύσεις.      
Η ΕΣΗΕΑ καλεί την εργοδοσία του σταθμού να μην πραγματοποιήσει τις απολύσεις, να προσέλθει σε διάλογο και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα σταθεί στο πλευρό όλων των συναδέλφων και θα προασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Αύριο, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, οι εργαζόμενοι κάνουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συνέλευση στα γραφεία του σταθμού.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»

Share.

Comments are closed.