Οι ισορροπίες στο νέο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ

0

Το νέο προεδρείο που προέκυψε με τις σημερινές εκλογές συγκρότησης σε σώμα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ είναι στην ουσία τρικομματικό, παρ’ ότι συμμετέχουν σε αυτό τέσσερις παρατάξεις. Αναλυτικά συμμετέχουν η ΔΑΚΕ, η ΔΗ.ΣΥ. Πρωτοπορία πρώην ΠΑΣΚΕ, η Ενωτική Αγωνιστική Εκ-Κίνηση και τη Δημοσιουπαλληλική Ανατροπή που ουσιαστικά και οι δυο πρόσκεινται προς το ΣΥΡΙΖΑ.
Ο νέος πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας, από τη ΔΑΚΕ, κατά την ψηφοφορία συγκέντρωσε 11 ψήφους υπέρ, λευκό ψήφισε ο προερχόμενος από τη ΛΑΕ, άκυρο οι δύο προερχόμενοι από τις Παρεμβάσεις, ενώ απείχαν τα τρία μέλη που προέρχονται από το ΠΑΜΕ.
Η συνδικαλιστικές σχέσεις στο προεδρείο της Ε.Ε., της ΑΔΕΔΥ έχουν ως εξής:

  1. Πάιδας Γιάννης: Πρόεδρος, από τη ΔΑΚΕ, προέρχεται από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).
  2. Κουτσιουμπέλης Σταύρος: Γενικός Γραμματέας, από την ΔΗ.ΣΥ., πρώην πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.
  3. Πετρόπουλος Γιώργος: Αντιπρόεδρος, Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, από την Ενωτική Αγωνιστική Εκ-Κίνηση, προέρχεται από την Ομοσπονδία Διοικητικών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΤΕ)
  4. Μπράτης Δημήτρης: Αντιπρόεδρος, Υπεύθυνος Οργανωτικού και Νομαρχιακών Τμημάτων, από την ΔΗ.ΣΥ., προέρχεται από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).
  5. Σαβόπουλος Στέφανος: Αντιπρόεδρος, Υπεύθυνος Οικονομικού, προέρχεται από τους ΟΤΑ και τη «Δημοσιοϋπαλληλική ανατροπή».
  6. Μακράκης Γιώργος: Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, από την Ενωτική Αγωνιστική Εκ-Κίνηση, προέρχεται από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).
  7. Μετόκης Ιωάννης: Ταμίας, από τη ΔΑΚΕ, προέρχεται από την ΟΛΜΕ.
  8. Παπαναστάσης Χρήστος: Οργανωτικός Γραμματέας, από τη ΔΑΚΕ, προέρχεται από την ΠΟΕΔΗΝ.

Μέλη: Αρβανιτίδης Αλέκος, Γκότσης Στάθης, Καλομοίρης Γρηγόρης, Λυμπεράς Χαράλαμπος, Μαρίνης Σπύρος, Πανουτσάκου Βέτα, Παπαγεωργόπουλος Γιάννης, Πολυμερόπουλος Βασίλης και Τουλγαρίδης Κώστας.
Θα κλείσουμε με τη φράση που μας είπε γελώντας έμπειρο συνδικαλιστικό στέλεχος με γνώση γύρω από την ΑΔΕΔΥ: «Κοίτα να δεις…. Δεξιός πρόεδρος σε κεντροαριστερή και αριστερίστικη πλειοψηφία. Τέσσερις είναι από τη ΔΑΚΕ και δεκατρείς όλοι οι υπόλοιποι… Μόνο στην ΑΔΕΔΥ μπορούν να γίνουν αυτά!».

Share.

Comments are closed.