Σταύρος Θεοδωράκης: Στο Σκοπιανό κάποιοι δουλεύουν παρασκηνιακά για μια ακόμη εθνική ήττα

0

Με σφοδρή κριτική κατά της στάσης της κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ξεκίνησε η ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Τα βέλη του έστρεψε κατά των ΑΝΕΛ, καταγγέλλοντας «μικροπολιτικά παιχνίδια».
Χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την γ’ αξιολόγηση «φρανκενστάιν» και «μνημείο συγκεντρωτισμού».
«Η κυβέρνηση υποτιμά πλήρως τις κοινοβουλευτικέ διαδικασίες. Η χώρα σέρνεται αλλά δεν θα φύγει μπροστά εάν δεν χαράξουμε δικό μας δρόμο. Ο δρόμος θέλει σχέδιο και μεταρρυθμίσεις, στοιχεία που δεν διαθέτει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.
Αναφερόμενος στα πανεπιστήμια, είπε ότι γίνονται ολοένα και περισσότερο «ορμητήρια για χουλιγκανικές ομάδες», ενώ εξαπέλυσε πυρά προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την απόφασή του να ορίσει πρόεδρο παραβατικότητας στα ΑΕΙ τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο.
Αναφορικά με τις απεργίες, επισήμανε ότι το κομματικό «κατεστημένο δεν θέλει συνδικαλιστικό νόμο που να ικανοποιεί τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των εργαζομένων». 
«Η κυβέρνηση φέρνει λειψή διάταξη για τις απεργίες» σχολίασε ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας για ριζική αναθεώρηση του νόμου του 1982, όχι όμως με «μπαλώματα για τα μάτια της τρόικας». 

Share.

Comments are closed.