Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή

0

Ότι τα προαπαιτούμενα που ψηφίζονται απόψε οδηγούν στο κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης και στο τέλος των μνημονίων και το ξέφωτο, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας το λόγο στην Ολομέλεια.
Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για καταστροφολογία, που δεν επιβεβαιώνεται από την πραγματικότητα, ενώ στο ζήτημα των απεργιών κατηγόρησε τη ΝΔ για υποκρισία. Αντίθετα διαφορετική στάση κράτησε απέναντι στην κριτική του ΚΚΕ, του οποίου η στάση όπως τόνισε είναι γνωστή και διακριτή. 
Σε υψηλούς πάντως τόνους είπε ότι με την κυβέρνηση αυτή η απεργία ούτε κινδυνεύει, ούτε υπονομεύεται.
Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, σημείωσε ότι έχει πολύ περισσότερες θετικές ρυθμίσεις από ότι άλλες συμφωνίες και νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή
Επανέλαβε τη δέσμευση ότι εντός του 2018 θα βρεθεί λύση για να αναπληρωθούν απώλειες από τα οικογενειακά επιδόματα για συγκεκριμένες κατηγορίες τρίτεκνων και πολύτεκνων. 
Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι στόχος της επόμενης περιόδου είναι η επούλωση των πληγών της κρίσης και το στοίχημα της δίκαιης ανάπτυξης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υποθηκεύετε το μέλλον της χώρας
Όλα όσα λέγονται γύρω από την καθαρή έξοδο από το μνημόνιο αποτελούν μεγάλο ψέμα που η κυβέρνηση το επαναλαμβάνει για να κοροϊδέψει το λαό, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανεβάζοντας τους τόνους από τα πρώτα κιόλας λεπτά της ομιλίας του στην Ολομέλεια.
«Καθημερινά προκαλείτε μεγάλη βλάβη στην οικονομία» τόνισε, ενώ επανέλαβε ότι πλέον ο κόσμος γνωρίζει ότι «όσο γρηγορότερα φύγει η κυβέρνηση αυτή τόσο καλύτερα για τη χώρα». 
«Είστε κυβέρνηση οπερέτα που άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ, και πλέον δεν σας εμπιστεύονται οι πολίτες» σημείωσε. 
Επιθυμώντας, μάλιστα, να κάνει πιο έντονο το προεκλογικό άρωμα της ομιλία του δεν παρέλειψε να πει τι αλλαγές θα κάνει, στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, η ΝΔ, όταν γίνει κυβέρνηση, κάνοντας ειδική αναφορά στα οικογενειακά επιδόματα
Τέλος, έκανε αναφορά στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, κρίνοντας ανεπαρκή την κυβέρνηση να διαχειριστεί αυτό το κρίσιμο ζήτημα και ξεκαθαρίζοντας πλήρως τη θέση της ΝΔ.

Share.

Comments are closed.