Αλλάζουν ή δεν αλλάζουν οι πινακίδες στα ΙΧ αυτοκίνητα μέχρι το τέλος του 2018 λόγω διοδίων;

0

Ανατροπές φέρνει το νέο δορυφορικό σύστημα που θα τεθεί σε λειτουργία για τα διόδια. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών που μίλησαν στο newsit.gr για να λειτουργήσει το σύστημα θα πρέπει να αλλαχθούν οι πινακίδες των ΙΧ αυτοκινήτων προκειμένου αυτές να διαβάζονται από τις ηλεκτρονικές κάμερες.
Το υπουργείο τονίζει πως υπάρχει πρόβλεψη για αλλαγή των πινακίδων, αλλά  δεν υπάρχει σχέδιο. Ούτε αν θα αλλάξουν όλες ή οι προβληματικές – και ποιος θα κρίνει ποιες είναι προβληματικές – και το κυριότερο ποιος θα επωμιστεί αυτό το κόστος. Σήμερα για να αλλάξει κάποιος πινακίδες στο αυτοκίνητό του χρειάζονται περί τα 60 ευρώ.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία τα ετήσια έσοδα των οκτώ φορέων που διαχειρίζονται οδικές υποδομές με διόδια εκτιμάται πως πέρυσι βρέθηκαν στα επίπεδα των 550 εκατ. ευρώ, με τη μέση ημερήσια κυκλοφορία οχημάτων να κινείται ανοδικά, λόγω της ολοκλήρωσης των έργων σε μεγάλο μήκος του εθνικού δικτύου. 
Να σημειωθεί πως το ορθό αυτό μέτρο – χρέωση ανά χιλιόμετρο – θα κάνει την Ελλάδα την δεύτερη χώρα που το τελευταίο διάστημα το υιοθετεί.

Διαψεύδει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διαψεύδει δημοσιεύματα ότι υπάρχει σκέψη να αλλάξουν οι πινακίδες των ΙΧ αυτοκίνητο λόγω της εφαρμογής του νέου ηλεκτρονικού συστήματος πληρωμής των διοδίων.
«Ούτε ένα στο εκατομμύριο δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Το σύστημα θα προσαρμοστεί στις πινακίδες όχι οι πινακίδες στο σύστημα», δήλωσε στην εκπομπή του Στ. Μαλέλη στο ρ/φ του ΣΚΑΙ ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Θάνος Βούρδας.

Share.

Comments are closed.