Αλέξης Τσίπρας: Oι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα

0

Λίγες ώρες πριν φτάσει στην Αθήνα ο Ερντογάν, ο Αλέξης Τσίπρας προκαλεί αίσθηση με τις  δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, αναφορικά με την υπόθεση των τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα στη γείτονα.  
«Η θέση μου ήταν πάντα σαφής, οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε στο πλαίσιο αυτό τη συνεργασία με την Τουρκία στην ασφάλεια και τη δικαστική συνεργασία», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
O πρωθυπουργός σημείωσε πάντως ότι η δικαστική εξουσία «είναι ανεξάρτητη από την εκτελεστική και οι αποφάσεις της επί συγκεκριμένων περιπτώσεων είναι, ασφαλώς, απολύτως σεβαστές».
Πάντως στο θέμα αυτό, των οκτώ τούρκων στρατιωτικών, αναφέρθηκε και ο κ. Ερντογάν στη συνέντευξή που έδωσε πριν από την έλευσή του στον διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά και θα μεταδοθεί απόψε μετά το δελτίο ειδήσεων του Σκάι.     

Ολόκληρη τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο τούρκικο πρακτορείο Anadolu με τίτλο «Tsipras: ‘Coup-plotters not welcome in Greece’» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.