Γαβρόγλου προς ΔΟΕ: Υλοποίηση δίχρονης Προσχολική Αγωγή σε 205 περιοχές της χώρας!

0

Δεν υπάρχει κυβερνητική πρόθεση να αυξήσει το ωράριο των εκπαιδευτικών, είπε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στη χθεσινή συνάντηση με το ΔΣ της ΔΟΕ , όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα ότι οι θεσμοί πιέζουν για αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών και αξιολόγηση.
Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα , είπε ο υπουργός,  έχει καθιερωθεί με το Προεδρικό Διάταγμα του καλοκαιριού.
Όσον αφορά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, τόνισε ο υπουργός, ισχύει η δέσμευση για αυτοαξιλόγηση σχολικής μονάδας και όχι αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Επίσης ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι σε βάθος τριετίας θα υλοποιηθεί η δίχρονη Προσχολική Αγωγή. Μάλιστα τόνισε ότι από την επόμενη σχολική χρονιά θα υλοποιηθεί σε 205 περιοχές της χώρας! Επιπλέον τόνισε ότι καμιά συγχώνευση των Παιδαγωγικών Τμημάτων Νηπιαγωγών με αυτά των Βρεφονηπιοκόμων ΔΕΝ ΘΑ ΓΊΝΕΙ
Επιπλέον συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την παιδαγωγική επάρκεια των εκπαιδευτικών, θέματα υπηρεσιακών μεταβολών,  καθώς και η πρόταση του υπουργείου για τις Νέες Δομές Υποστήριξης του Εκπαιδευτικού Έργου.
Ο υπουργός είπε ακόμα ότι υπάρχουν πιέσεις από τους θεσμούς όλο αυτό το χρονικό διάστημα και όχι μόνο τώρα. Η συζήτηση είναι σε εξέλιξη και ο κ.  υπουργός θεωρεί ότι θα επικρατήσει η άποψη της Κυβέρνησης

Share.

Comments are closed.