Νότης Μαυρουδής*: Τραμπ υιός, ο θηριοδαμαστής…

0

Κυνηγός ελεφάντων ο υιός Τραμπ. Με τρόπαιο την κομμένη ουρά τού περήφανου αυτού ζώου, ο κυνηγός υιός χαρούμενος και υπερήφανος κρατάει το λάφυρο, την ουρά δηλαδή, και περιφέρεται απαθανατίζοντας το «γεγονός», άθλιος υιός πλανητάρχη παραπλήσιας αθλιότητας.
Ήθελα να το σχολιάσω και να δείξω τη φωτογραφία τού κυνηγού, ο οποίος καμαρωτός-καμαρωτός χωρίς να νιώθει καμία απολύτως αμηχανία κρατάει την ουρά όπως θα κρατούσε σκήπτρο και Ευαγγέλιο. Γεγονός που καταδεικνύει το μέγεθος του απόλυτου κενού στο κεφάλι και στη συνείδηση (?). Το κίνητρό μου δεν είναι τα φιλοζωικά μου αισθήματα, ούτε οι ευαισθησίες ενός καλλιτέχνη τις οποίες εύκολα τους αποδίδει ο κόσμος. Θεωρώ πως το να κρατάς την ουρά ενός πλάσματος, το οποίο κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί επαπειλούμενο και προς εξαφάνιση, όπως ο ελέφαντας που σκότωσες μαζί με την κουστωδία σου σε κάποια ζούγκλα όπου πήγες για τον χαβαλέ σου και να φωτογραφίζεσαι, καμαρώνοντας σαν γύφτικο σκεπάρνι, με ύφος θριάμβου στο πρόσωπο, είναι απόδειξη κενού εγκεφάλου και χαμηλού πνευματικού επιπέδου.
Δυστυχώς το θέαμα τέτοιων άνανδρων θριαμβευτών, οι οποίοι περιφέρονται με τέτοια τραγικά λάφυρα, «κοσμεί» τις στήλες πολλών περιοδικών και εφημερίδων, με αποτέλεσμα, ηθελημένα ή όχι, να εξοικειώνουν όσο να ‘ναι, το πόπολο με το αποτρόπαιο θέαμα της θανάτωσης, επί εδάφους, ουρανού και θάλασσας, οποιουδήποτε έμβιου οργανισμού. Είναι ένα θέμα το οποίο επανέρχεται συχνότατα στην επικαιρότητα με ειδήσεις γύρω από τον βασανισμό και τις δολοφονίες ζώων και πουλιών. Ακόμα και η ελληνική νομοθεσία προβλέπει ποινές για τους υπεύθυνους βασανισμών ζώων και πληροφορούμαστε συχνά συλλήψεις και δίκες γύρω απ’ αυτό το θέμα. Αντιθέτως ο πατέρας Τραμπ επιχείρησε να κάνει ένα άρρωστο δωράκι στο γιο του: άλλαξε το νόμο για να μπορούν οι αιμοδιψείς Αμερικάνοι κυνηγοί να δολοφονούν ελέφαντες στην Αφρική και να παίρνουν τα κεφάλια τους ως τρόπαια στην Αμερική! Βέβαια, μετά την κατακραυγή, απέσυρε την τροποποίηση για να αποφύγει άλλον έναν διασυρμό με τις αποφάσεις του.
Το τεράστιο και επιβλητικό αυτό πλάσμα, με την χαρακτηριστική προβοσκίδα και τα μεγάλα αυτιά, είναι στοιχείο μεγάλης σημασίας για τις ζούγκλες της Ασίας και της Αφρικής. Πρωταγωνιστεί σε πολλούς πολιτισμούς και παραδόσεις, βασικό στοιχείο μύθων, θρησκευτικό σύμβολο σε πολλές λαϊκές δοξασίες, θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι τού τρόπου ζωής στα μέρη όπου συναντάμε την ύπαρξη του ελέφαντα. Τα υπέροχα αυτά ζώα ζουν κατά μέσον όρο 70-80 χρόνια, αλλά οι λαθροκυνηγοί έχουν βαλθεί να τους εξαφανίσουν για να εκμεταλλευτούν το δέρμα, τα δόντια, τα αυτιά… Διαβάζω από ειδικό κείμενο στα NEA.gr, στις 2/09/2016 : «Σε μερικά χρόνια μπορεί να μην έχει μείνει δείγμα ελέφαντα στην αφρικανική σαβάνα, καθώς ο πληθυσμός τους μειώνεται με ετήσιο ρυθμό 8%. Μεταξύ 2007-2014 ο αριθμός τους στην Αφρική υποχώρησε κατά 30% περίπου ή κατά 144.000 ελέφαντες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Μεγάλης Απογραφής Ελεφάντων, που πραγματοποίησαν επιστήμονες σε συνεργασία με την οργάνωση «Ελέφαντες Χωρίς Σύνορα» (EWB)
Από διάφορες πηγές πληροφορούμαστε για την μείωση του πληθυσμού των ελεφάντων σε όλο τον κόσμο. Οι λαθροκυνηγοί είναι φυσικά παρόντες ολοκληρώνοντας το «έργο» της εξαφάνισής τους, αδιαφορώντας για νόμους και φιλοζωικά συναισθήματα. Αυτή τη φορά ο μπέμπης τού πλανητάρχη εθεάθη με λάφυρο την ουρά ενός ελέφαντα όπως είπαμε, και μάθαμε για το συμβάν λόγω τού ονόματος Τραμπ. Κανείς δεν γνωρίζει πόσοι αντίστοιχοι πιστολέρο αλωνίζουν χώρες, ζούγκλες και θάλασσες, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν την διαστροφή τους εξοντώνοντας αθώα ζώα και να το παίζουν μεγάλοι και σπουδαίοι θηρευτές από άλλες εποχές, με τα θηράματά τους στους ώμους…
Η περίπτωση του υιού Τραμπ, δυστυχώς, δεν είναι μεμονωμένη. Εάν επεκταθεί κανείς στο θέμα, θα μελαγχολήσει από παρόμοιες τέτοιες σφαγές. Θα συναντήσει συχνά και την αντίστοιχη μικρογραφία τού ημεδαπού βασανιστή-εξολοθρευτή γάτων, σκύλων, σε πάρα πολλές γειτονιές της Αθήνας και της περιφέρειας, αλλά και το διεθνές κυνήγι ελαφιών, αλεπούδων, δελφινιών, φαλαινών κλπ. Όλοι αυτοί οι μικροί Τραμπ μέλλει να διευρύνουν την βάρβαρή τους δράση και να ακολουθήσουν το παράδειγμα του επώνυμου εξολοθρευτή-δολοφόνου ζώων. Μια βαρβαρότητα που, παρ’ όλη την τεχνολογική εξέλιξη, φωλιάζει στις ψυχές των ανθρώπων, δυστυχώς πολλών ανθρώπων, με αποτέλεσμα όλοι μαζί να συμβάλλουν στην δημιουργία ενός κόσμου σκληρού και αμετανόητου. Δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ ενός βασανιστή ζώων και ενός δολοφόνου έμβιων όντων και βεβαίως η άνεση να αφαιρείς για λόγους ψυχαγωγίας και μαγκιάς τις ζωές ζώων, δεν απέχει πολύ από την άσκηση βίας κι από την επίδειξη δύναμης στον πιο αδύναμο, το σύνηθες δηλαδή φαινόμενο του μπούλινγκ ή την απαράδεκτη συμπεριφορά ενός ανθρώπου να επιβάλλει ψυχολογική πίεση προς άλλο πρόσωπο.
Όπως είναι γνωστό, το συναίσθημα τού θυμού, που μπορεί να μεταλλαχθεί σε βία, φωλιάζει εύκολα στον βαθύτερο ψυχισμό της κάθε προσωπικότητας, από την παιδική του ηλικία, παρμένο από το άφθονο υλικό των υλικών και συναισθηματικών στερήσεων του οικογενειακού περιβάλλοντος. Δεν θα κάνω παιδοψυχιατρική ανάλυση, αλλά η βία βρίσκει πρόσφορο έδαφος ιδιαίτερα στην εφηβεία και θα παραμείνει μονίμως, αν δεν αντιδράσει ο γονιός, το Σχολείο, το περιβάλλον και η κοινωνία, η οποία θα πρέπει να οργανωθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να μάθει να προστατεύει και να θωρακίζει πνευματικά και ψυχολογικά τα παιδιά της.
Το παράδειγμα του υιού Τραμπ, κυνηγού ζώων και επιδειξία των «κατορθωμάτων» του επί των διαφορετικών ειδών τού ζωικού βασιλείου, έχει πολλές παραμέτρους που αφορούν στην ίδια την εξέλιξη και την παρουσία τού ανθρώπινου είδους επί της Γης, της οποίας, όπως και να το κάνουμε, ε μ ε ί ς είμαστε φιλοξενούμενοί της και ε μ ε ί ς οφείλουμε να διατηρήσουμε και να σεβαστούμε τους κανόνες της...
Στην πραγματικότητα αυτή η παραδοχή θα έπρεπε να ήταν αυτονόητη σε όλους, όπως και η συνειδητοποίηση πως η μη αποδοχή της είναι αυτή που θυμώνει θεούς, δαίμονες, γοργόνες, στοιχειά, πνεύματα, που τρελαίνουν τη Φύση, ταράζουν τους ανέμους, τα μποφόρ, γεννούν τσουνάμια και κάνουν τις θάλασσες να λυσσομανούν, τα παραμύθια να μετατρέπονται σε πραγματικότητα και να παίρνουν μορφή απύθμενη, αβυσσαλέα, σαρώνοντας αμείλικτα τις ζωές και τις ψυχές μας.

*Ο Νότης Μαυρουδής είναι κιθαριστής – συνθέτης

Προηγούμενα άρθρα του

  1. Νότης Μαυρουδής: Ο Γάλλος προπομπός…
  2. Νότης Μαυρουδής: Η ύπαρξη ενός διαφορετικού κόσμου… 
  3. Νότης Μαυρουδής: Χόλυγουντ…
  4. Νότης Μαυρουδής: Παλιές ξεχασμένες ιστορίες ;
  5. Νότης Μαυρουδής: Το θολό τοπίο της Κεντροαριστεράς…
  6. Νότης Μαυρουδής: Αποτέφρωση τώρα!
  7. Νότης Μαυρουδής: Πόλη τρόμου η Αθήνα;
  8. Νότης Μαυρουδής: Η κόλαση τού περιθωρίου…
  9. Νότης Μαυρουδής: Τα απόρθητα κάστρα των ΜΜΕ.
  10. Νότης Μαυρουδής: Φίδια!!!
  11. Νότης Μαυρουδής: Ζεϊμπεκιές…
  12. Νότης Μαυρουδής: Κεντροαριστερά
  13. Νότης Μαυρουδής: Μετανάστες παντού ! (Μια αμερικανική πραγματικότητα…)
  14. Νότης Μαυρουδής: Αποτρόπαιο έγκλημα…
  15. Νότης Μαυρουδής: Συμβίωση
Share.

Comments are closed.