Νίκος Κοτζιάς: Υπόνοιες για κομματικές φιλοδοξίες ή χρηματισμό από τα απόρρητα έγγραφα – Τι αποκρύπτει όμως;

0

Η «ωμή» απειλή του υπουργείου Εξωτερικών για κάθειρξη 10 ετών σε όσους δημοσιεύσουν απόρρητα έγγραφα για την υπόθεση των όπλων στη Σαουδική Αραβία, που ακολούθησε το «μπλόκο» του Νίκου Βούτση στα έγγραφα που κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος έχουν προκαλέσει ορυμαγδό πολιτικών αντιδράσεων.
Ο υπουργός Εξωτερικών με μια σκληρή δήλωσή του κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι παρανόμησε παραδίδοντας απόρρητα έγγραφα από δημόσιους λειτουργούς και αφήνει υπαινιγμούς ότι αυτό έγινε είτε λόγω κομματικών φιλοδοξιών είτε και με χρηματισμό.
Χαρακτηριστικά το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωση καταλήγει ότι: «πριν αποκτήσει η αντιπολίτευση απόρρητα δημόσια έγγραφα, κάποιος που νόμιμα τα κατείχε τους τα παρέδωσε. Και αυτή είναι η πιο άθλια μορφή κομματικοποίησης του κράτους».

Τι δεν λέει ο κ. Κοτζιάς τώρα που είναι κυβέρνηση;
Ο κ. Κοτζιάς λησμονά σκόπιμα ότι ο συγκυβερνήτης του κ. απόρρητα Πάνος Καμμένος τον Μάρτιο του 2014 ως πρόεδρος τότε των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στη συζήτηση του νομοσχεδίου «μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 4046/2012 και άλλες διατάξεις» είχε καταθέσει και ο ίδιος απόρρητο έγγραφο.
«Εγώ θα το καταθέσω σήμερα στη Βουλή. Πέστε στον υπουργό Δικαιοσύνης να ζητήσει τη δίωξή μου» έλεγε τότε από το βήμα της Βουλής ο κ. Καμμένος.

Για του λόγου το αληθές δείτε το βίντεο με τον κ. Καμμένο στη Βουλή το 2014

Share.

Comments are closed.