Αυτή είναι η μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018

0

Η Adidas παρουσίασε την μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, η οποία, όπως κι οι εμφανίσεις, έχουν στυλ… ρετρό. Η παρουσίαση έγινε από τον Λιονέλ Μέσι στη Μόσχα.
Η νέα έκδοση που σχεδιάστηκε από την Adidas, ονομάζεται ”Telstar 18”.
«H Adidas αποκάλυψε την επίσημη μπάλα του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία, η οποία αποτίει φόρο τιμής στην πρώτη μπάλα στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων», ανέφερε αρχικά στην ανακοίνωση της η FIFA.
«Η Telstar 18 ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις από το Μουντιάλ του 1970 και από ποδοσφαιριστές-θρύλους όπως ο Πελέ, ο Γκέρντ Μίλερ, ο Τζιακίντο Φακέτι, ο Πέδρο Ρότσα και ο Μπόμπι Μουρ. Επιπλέον, ‘τροφοδοτεί” τα όνειρα αυτών που θα διεκδικήσουν το πολυπόθητο τρόπαιο τον επόμενο χρόνο στη Ρωσία», καταλήγει η ενημέρωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας.
Η παρουσίαση της μπάλας, η οποία έγινε στη Μόσχα, είχε ως κεντρικό πρόσωπο τον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ βρέθηκε στη ρωσική πρωτεύουσα και βοήθησε στην παρουσίαση της νέας αυτής μπάλας.
«Είμαι αρκετά τυχερός, γιατί έχω την δυνατότητα να γνωρίσω την καινούρια μπάλα λίγο νωρίτερα και να κάνω μια προσπάθεια με αυτή», δήλωσε ο Μέσι.
Η Adidas επίσης έκανε γνωστό πως η νέα μπάλα περιλαμβάνει μικροτσίπ, το οποίο επιτρέπει την παρακολούθηση και την ανάλυση της ταχύτητας και της τροχιάς της.
«Η αυθεντική Telstar είναι μία από τις πιο εικονικές μπάλες όλων των εποχών και αυτή η οποία θα αλλάξει την αισθητική του ποδοσφαίρου γενικότερα. Συνεπώς, η ανάπτυξη του συγκεκριμένου μοντέλου, σε συνδυασμό με την διατήρηση της παράδοσης ήταν μια συναρπαστική πρόκληση για εμάς», δήλωσε ο Ρόλαντ Ρόμλερ, Διευθυντής Ποδοσφαίρου της Adidas.
«Η νέα δομή και η συμπερίληψη του μικροτσίπ πάει αρκετά βήματα μπροστά το στυλ και την καινοτομία στο ποδόσφαιρο και προσφέρει τόσο στους φιλάθλους όσο και στους ποδοσφαιριστές μία πραγματικά νέα εμπειρία», πρόσθεσε.

Οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 θα διεξαχθούν από τις 14 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου σε 11 πόλεις της Ρωσίας.

Share.

Comments are closed.