Τουρκία: Φυλακίστηκε ο γνωστός ακτιβιστής Οσμάν Καβαλά

0

O γνωστός ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επιχειρηματίας Οσμάν Καβαλά οδηγήθηκε στην φυλακή, ενώ θα δικαστεί με τις κατηγορίες παραβίασης του συντάγματος, αλλά και της προσπάθειας ανατροπής της κυβέρνησης.
Η σύλληψη του ακτιβιστή έγινε πριν από δύο εβδομάδες στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, προκαλώντας ανησυχία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Ο Καβαλά είχε μπει στο μάτι του Ταγίπ Ερντογάν. Στην ουσία ο ίδιος διέταξε την σύλληψή του αφού είχε πει ότι ο Οσμάν Καβαλά ήταν πίσω από τις μεγάλες και αιματηρές διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης το 2013.

Ποιος είναι ο Οσμάν Καβαλά
Ο Οσμάν Καβαλά γεννήθηκε το 1957 στο Παρίσι και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.
Μετά τον θάνατο του πατέρα του, το 1982 ανέλαβε τις επιχειρήσεις Καβαλά. Οι σχέσεις του με την Ελλάδα ήταν πάντα στενές και σε επιχειρηματικό και σε προσωπικό επίπεδο.
Ο παππούς και ο πατέρας του είχαν γεννηθεί και ζήσει στην Καβάλα. Ήταν καπνέμποροι. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Οσμάν Καβαλά είχε υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με τον Δήμο Καβάλας για τους δρόμους του καπνού.
Ο Καβαλά είναι Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Anadolu Kultur και εξέχουσα προσωπικότητας στην κοινωνία των πολιτών όπως αναφέρεται. 

  • Διαβάστε το άρθρο του Cnnturk με τίτλο «Son dakika… İş adamı Osman Kavala tutuklandı» στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ
  • Διαβάστε το άρθρο της αγγλικής έκδοσης της hurriyet με τίτλο «Court arrests Turkish activist Osman Kavala over failed coup attempt» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Δείτε το βίντεο του Cnnturk για τη φυλάκιση του Καβαλά

Share.

Comments are closed.