Ο Γιάννης Σμαραγδής με τον «Καβάφη» στην Αγ. Παρασκευή

0

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγ.Παρασκευής  σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγ.Παρασκευής (Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.) παρουσιάζει την ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Καβάφης», παρόντος του σκηνοθέτη, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 7:30μμ στο Αμφιθέατρο του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος.
Η ταινία είναι μια λυρική αναφορά στη ζωή του σημαντικού Έλληνα ποιητή, ένα οπτικό ποίημα χωρίς συμβατική πλοκή ή αφηγηματικές εξάρσεις. Ο Σμαραγδής μιλάει με εικόνες εξαιρετικής ομορφιάς για τα παιδικά χρόνια του ποιητή στην Αλεξάνδρεια, τη σχέση με τη μητέρα του, το πάθος για τους άντρες. Μία αναδρομή μέσα από τη μνήμη του ίδιου του ποιητή λίγο πριν το τέλος, σε μουσική Βαγγέλη Παπαθανασίου.
Σπουδαίες ερμηνείες από τους Δημήτρη Καταλειφό, Βασίλη Διαμαντόπουλο και Μάγια Λυμπεροπούλου.
Πρωταγωνιστούν επίσης Λ.Γεωργακόπουλος, Γ. Μοσχίδης, Μ. Αλικάκη, Αλ.Κούκος, Τζ.Σουγλάκου, Λ.Λαζόπουλος, Αλ.Δαμιανός.
Σενάριο:Γ. Σμαραγδής σε συνεργασία με τους Δ. Νόλλα, Δ. Καταλειφό και Σ. Ρογκάκο.
Η ταινία έχει τιμηθεί με βραβεία καλύτερης ταινίας, φωτογραφίας, β’ γυναικείου ρόλου και μακιγιάζ.
Για την ταινία θα συνομιλήσουν ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο θεωρητικός κινηματογράφου κ.Μίμης Τσακωνιάτης, η Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Κινημ/κής Λέσχης Αγ.Παρασκευής κ.κ.Μιρέλλα Α. Λεγάκη και  Χρήστος Αντωνίου.Την συζήτηση θα συντονίσει ο κ.Κωνσταντίνος Χατζηφραγκιός, μέλος της Κινημ.Λέσχης.  Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Θα προβληθεί επίσης 5λεπτο φιλμ από τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή «Καζαντζάκης», που θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο.
Είσοδος ελεύθερη.

Share.

Comments are closed.