Φώφη Γεννηματά: Δεν φοβάμαι κι ας δέχθηκα μπούλινγκ για την ταυτότητα φύλου επειδή κάποιοι ήθελαν να χτυπήσουν εμένα

0

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε η Φ. Γεννηματά. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι δέχθηκε μπούλινγκ από αριστερά και δεξιά για τη στάση της στην αλλαγή ταυτότητας φύλου.
Για το θέμα αυτό είπε: «Στο θέμα αυτό μας ασκήθηκε bullying, δεν ασκήθηκε κριτική.  Άλλο το bullying άλλο η κριτική. Με το bullying που έχει ασκηθεί – επειδή κάποιοι ήθελαν να χτυπήσουν εμένα – ο κόσμος δεν ξέρει την πραγματική μας στάση.  Και δεν θα κρίνω κανέναν συνυποψήφιό μου για τα όσα ειπώθηκαν. Εμένα με ενδιαφέρει η ουσία, με ενδιαφέρει η ενότητα του χώρου και η επόμενη μέρα και όχι κάποια λεπτά δημοσιότητας. Η Κεντροαριστερά πήρε πολύ ξεκάθαρη θέση: είπαμε από την αρχή «ναι» στο νομοσχέδιο, ψηφίσαμε επί της αρχής «ναι» και εμείς και το Ποτάμι. Στην Επιτροπή – που ακούστηκαν συγκλονιστικές απόψεις από τους γονείς –  η κυβέρνηση έφερε ένα γονατογράφημα για τα παιδιά 15 ετών. Ψηφίσαμε «παρών» στο άρθρο αυτό γιατί παλεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή να το πάρει ο κ. Κοντονής πίσω και με Προεδρικό Διάταγμα ώστε να δοθεί η δυνατότητα και ο χρόνος να επιστρέψει στην Επιτροπή, να ακουστεί η θέση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και οι θέσεις των γονιών και να έρθει μια ρύθμιση με ευθύνη και σοβαρότητα για αντιμετωπίσει ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα που αφορά 15χρονα παιδιά. Γιατί  εμείς με προχειρότητα και βιασύνη δεν ψηφίζουμε για τέτοιες ηλικίες. Ήταν η πιο υπεύθυνη στάση και μάλιστα πρέπει να σας πω ότι για τη στάση που κρατήσαμε  δεχτήκαμε συγχαρητήρια από το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών
Αναφερόμενη στον πρωθυπουργό είπε: «Ο πρωθυπουργός είπε μεγάλα λόγια, έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις και μετά ακολούθησε το ναι σε όλα» επισήμανε η κυρία Γεννηματά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία της για την τρίτη αξιολόγηση.
Παίρνοντας θέση ως προς τις αντιδράσεις κυβερνητικών στελεχών για την υπόθεση της Ηριάννας τόνισε:
«Έχουμε δει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ακόμη και οδηγίες, ο πρωθυπουργός ο ίδιος είχε προαναγγείλει απόφαση του ΣτΕ».
«Είναι η τακτική της κυβέρνησης γιατί δεν έχει αποτελέσματα, στήνει ένα στήνει ένα καθεστώς» πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δε φοβάμαι κανέναν
«Δε φοβάμαι κανέναν, δε δίνω μία μάχη για να τη χάσω» απάντησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ποιόν εσωκομματικό αντίπαλο φοβάται περισσότερο αλλά και για το τι θα κάνει εάν χάσει τις εκλογές. Συγχρόνως τάχθηκε υπέρ του νέου και ενιαίου φορέα, αλλά ξεκαθάρισε πως στις ερχόμενες εκλογές ο ήλιος θα υπάρχει δίπλα στο νέο σήμα .
«Εγγυάμαι την ενότητα, το κάθε κόμμα θα αποφασίσει το μέλλον του, το ΠΑΣΟΚ πρωτοστατεί στην προσπάθεια ενοποίησης» συμπλήρωσε.
Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει σχέση με την Κεντροαριστερά και εκτίμησε πως «Μετά την ενότητα θα ακολουθήσει το άλμα για την κεντροαριστερά».
«Οι συσχετισμοί θα αλλάξουν, σε κάθε περίπτωση η χώρα όμως η χώρα χρειάζεται συνεργασίες και μετά τις εκλογές θα πρέπει να δούμε τα κοινά μας σημεία» επισήμανε σχετικά με τα σενάρια της επόμενης μέρας. «Η χώρα έχει ανάγκη από εθνικό σχέδιο» κατέληξε.  

Share.

Comments are closed.