El Mundo: Τα δύο σενάρια που εξετάζει η ισπανική κυβέρνηση για την Καταλονία αν αυτή επιμείνει στην ανεξαρτησία

0

Δύο επιλογές εξετάζει η ισπανική κυβέρνηση για να χειριστεί την κατάσταση στην Καταλονία, αν η περιφέρεια επιμείνει στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας.
Η Μαδρίτη θα ορίσει είτε υπηρεσιακή κυβέρνηση, είτε κυβέρνηση ενότητας αποτελούμενη από τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων, γράφει η El Mundo, χωρίς να διευκρινίζει την πηγή των πληροφοριών της. Στη συνέχεια, θα μπορούσαν να προκηρυχθούν εκλογές, σε 3-6 μήνες, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. Η αντικατάσταση της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας προκύπτει από την εφαρμογή των ειδικών εξουσιών που δίνει στη Μαδρίτη το άρθρο 155 του ισπανικού συντάγματος.
Αυτή την εβδομάδα, η Καταλονία έχει δύο ευκαιρίες να κάνει πίσω. Ο Μαριάνο Ραχόι έχει δώσει τελεσίγραφο στην περιφέρεια να ξεκαθαρίσει έως τη Δευτέρα αν έχει ανακηρύξει την ανεξαρτησία της. Σε περίπτωση που η απάντηση είναι καταφατική, υπάρχει δεύτερη προθεσμία, για «συμμόρφωση» της Καταλονίας, η οποία εκπνέει την Πέμπτη.

Διαβάστε  το άρθρο της δημοσιογράφου Lucía Méndez Prada της ισπανικής εφημερίδας Εl Μundo με τίτλο «Mariano Rajoy sustituirá al Govern en pleno si tiene que aplicar el artículo 155» στα ισπανικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.