Ο Γιώργος Παπανδρέου βραβεύεται για το έργο του ως πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο 2009-2011

0

Στην Ελλάδα είναι πολύ εκείνοι, πολιτικοί και απλοί πολίτες, που κατηγορούν τον Γιώργο Παπανδρέου για την επιλογή του να βάλει τη χώρα στο Μνημόνιο, ανοίγοντας το δρόμο για συνεχή επιτήρηση από τους θεσμούς και μέτρα που οδήγησαν στη μείωση μισθών, συντάξεων και την κατάργηση αρκετών από τις παροχές που λάμβαναν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. 
Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που θα τιμήσουν τον πρώην πρωθυπουργό για τη διετία που βρισκόταν στην ηγεσία της χώρας.
Συγκεκριμένα o πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Α. Παπανδρέου, βρίσκεται στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στο 19ο Συνέδριο της International Leadership Association (ILA). Εκεί θα τιμηθεί με το βραβείο «Ηγετικής Προσφοράς» για το έργο του ως πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο 2009 – 2011,

Το σκεπτικό της International Leadership Association
Μεταξύ άλλων η International Leadership Association στην απόφασή της να τιμήσει τον κ. Παπανδρέου, τονίζει:
«Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 2009 έως το 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου συνειδητοποίησε πολύ καλά τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην ηγεσία μιας χώρας σε μια ταραχώδη περίοδο».

Δήλωση Φώφης Γεννηματά
«Η απόφαση της International Leadership Association να τιμήσει με το βραβείο Ηγεσίας, τον Γιώργο Παπανδρέου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα και το Διεθνές Σοσιαλιστικό Κίνημα. Σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, ο Γιώργος Παπανδρέου, ως Πρωθυπουργός και η παράταξη μας έδωσαν σκληρό αγώνα να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. 
Αν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στέκονταν στο ύψος των ευθυνών τους, η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει ξεπεράσει την κρίση.
Η Εθνική, Ευρωπαϊκή και Διεθνής διαδρομή του Γιώργου Παπανδρέου, ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, αποτελεί διαρκή συμβολή στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της παγκοσμιοποίησης, της άμβλυνσης των ανισοτήτων, της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας. 
Γιώργο θερμά Συγχαρητήρια!»

 

Share.

Comments are closed.