Απόψε το πρώτο debate για την Κεντροαριστερά στο Action 24

0

Στο πρώτο τηλεοπτικό τους debate θα αναμετρηθούν απόψε στις 22.00′ στο Action 24 οι 5 από τους 10 υποψηφίους για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.
Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Ραγκούσης θα απαντήσουν για περισσότερες από 2 ώρες στα ερωτήματα που θα τους θέσουν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Κουβαράς, Γιάννης Πολίτης και Αγγελική Σπανού.
Στο debate είχαν προσκληθεί και οι Φώφη Γεννηματά και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που όμως θα είναι απόντες. Η πρώτη ξεκαθάρισε ότι θα συμμετάσχει μόνο στα δύο debate που θα διοργανώσει η επιτροπή διαδικασιών και Δεοντολογίας υπό τον Νίκο Αλιβιζάτο, ενώ ο δεύτερος θα απουσιάσει εξαιτίας της επέμβασης που υπεβλήθη στο πόδι του.

Οι όροι διεξαγωγής
Η σειρά με την οποία θα ερωτηθούν και θα τοποθετηθούν οι υποψήφιοι σε κάθε γύρο θα καθοριστεί με κλήρωση. Θα γίνουν τρεις κληρώσεις, πριν την εκπομπή, παρουσία όλων των υποψηφίων, ώστε να καθοριστεί η σειρά με την οποία τοποθετούνται στον καθένα από τους τρεις γύρους.

Α΄ γύρος
Το debate ξεκινά με μια σύντομη τοποθέτηση καθενός υποψηφίου, διάρκειας 1 λεπτού.
Αμέσως μετά ξεκινά η συζήτηση η οποία θα διαρθρωθεί ως εξής:
Η συζήτηση χωρίζεται σε τρεις θεματικές ενότητες.
Α΄ ενότητα: Η διαδικασία για την εκλογή του νέου αρχηγού, η πορεία προς την κάλπη  και η συγκρότηση του νέου φορέα.
Β΄ ενότητα: Η επόμενη μέρα μετά την εκλογή αρχηγού. Συμμαχίες, στρατηγική έναντι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Γ’ ενότητα: Κοινωνία και Κεντροαριστερά. Οι θέσεις στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Ο ρόλος του νέου κόμματος στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
Σ’ αυτόν τον Α΄ γύρο, σε κάθε μία από τις τρεις ενότητες, ένας δημοσιογράφος απευθύνει ερώτημα διάρκειας 30 δευτερολέπτων προς έναν υποψήφιο. Ο υποψήφιος έχει χρόνο 2 λεπτών για την απάντησή του. Κατά συνέπεια, κάθε υποψήφιος δέχεται σ΄αυτόν τον γύρο 3 ερωτήσεις.
Η συνολική διάρκεια του πρώτου γύρου εκτιμάται περίπου στα 50 – 55 λεπτά.

Β΄ γύρος
Α΄ ενότητα: Κάθε υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να απευθύνει ερώτημα 1 λεπτού σε όποιον από τους συνυποψηφίους του επιθυμεί, ο οποίος καλείται να απαντήσει σε 1,5 λεπτό.
Β ενότητα: Αμέσως μετά, κάθε υποψήφιος δέχεται ένα ερώτημα 30 δευτερολέπτων από δημοσιογράφο, στο οποίο έχει 1,5 λεπτό να απαντήσει.
Η συνολική διάρκεια του δεύτερου γύρου εκτιμάται στα 35-40 λεπτά

Γ’ γύρος
Α’ ενότητα: Οι υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις των πολιτών. Υπάρχουν συνολικά 6 ερωτήσεις που έχουν γυριστεί σε 6 βίντεο διάρκειας 30 δευτερολέπτων. Τα έξι βίντεο είναι τοποθετημένα σε video – wall και καθένα φέρει έναν αριθμό, από το 1 μέχρι το 6. Κάθε υποψήφιος επιλέγει έναν αριθμό και απαντά στην αντίστοιχη ερώτηση. Η διάρκεια της απάντησης είναι 1,5 λεπτό.
Β’ ενότητα: Ένας εκπρόσωπος των PES Activists, των νέων Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, απευθύνει ένα ερώτημα διάρκειας 30 δευτερολέπτων που απευθύνεται σε όλους τους υποψήφιους και καθένας εκ των υποψηφίων δίνει μια απάντηση 1 λεπτού.
Η συνολική διάρκεια αυτού του γύρου εκτιμάται στα 30 λεπτά.

Στο τέλος του debate, ο κάθε υποψήφιος θα έχει 1 λεπτό στη διάθεσή του για να απευθύνει το προσωπικό του μήνυμα στους ψηφοφόρους.

Share.

Comments are closed.