Χαλάνδρι: Ομόφωνα ναι για το νέο δημαρχείο από το δημοτικό συμβούλιο

0

Με επίσημο προσκεκλημένο του Δημάρχου Χαλανδρίου  κ. Συμεών Ρούσου, τον πρώην δήμαρχο Κώστα Παττακό συνεδρίασε εχθές το δημοτικό συμβούλιο με θέμα την έγκριση της μελέτης επικαιροποίησης και την έκδοση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του δημαρχείου.
Αυτή ήταν μια ιστορική μέρα για το αφού ΟΜΟΦΩΝΑ – ΟΛΕΣ οι δημοτικές παρατάξεις – ενέκριναν επιτέλους το αυτονόητο: Την ανέγερση του δημαρχείου στον χώρο του. Πού; Εκεί στην γωνιά 25ης Μαρτίου και Βασ. Γεωργίου.
Στο χώρο που έχει απαλλοτριωθεί από την δεκαετία του 90. Όταν – όπως θύμισε ο Κώστας Παττακός – πρώτος ο Κώστας Δόλογλου πρότεινε να ξεκινήσει ο δήμος να το πάρει στην ιδιοκτησία του αφού πλειστηριάζονταν από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.
Το 1999 γίνεται αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το κτίριο. Ακολούθησε μια παρένθεση χρόνων με διαφωνίες και άλλες απόψεις γύρω από την «αξιοποίησης» του ακινήτου – εντελώς προσχηματικές αφού το ακίνητο ήταν  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟ και οι απαλλοτριώσεις είχαν γίνει για συγκεκριμένο σκοπό. Με το πέρασμα όλου αυτού του χρόνου το θέμα είχε σχεδόν ξεχαστεί και μάλιστα πολλοί είχαν συνηθίσει το χώρο να τον βλέπουν ως παρκινγκ.
Από την άλλη μεριά καταβάλλονταν ενοίκια επί ενοικίων σε τυχερούς …… “επενδυτές” για την στέγαση των υπηρεσιών του δήμου. Δύο κτίρια αρχικά και ένα τρίτο – το δημοτικό παντοπωλείο –  νοικιάζονται από τον δήμο.
Ακολουθούν οι εκλογές 2014 και μετά ….. Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΕΡΑ.
Φθάσαμε λοιπόν στο σημείο μηδέν, ώστε όλοι πια να πεισθούν ότι είναι προς το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών να γίνει το νέο δημαρχείο Χαλανδρίου.

Στην ομιλία του ο Κώστας Παττακός δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί σε δύο συντρόφους που δεν είναι πλέον στον μάταιο τούτο κόσμο και που συνέβαλαν περισσότερο από κάθε εν ζωή στέλεχος της τότε διοίκησης στο όραμα του νέου δημαρχείου. Τον Τζίμη και τον Μάρκο – τον Μάρκο Παπαδάκη και τον Τζίμη  Παπαμιχαήλ.

Αναλυτικά οι παρατάξεις:
ΝΑΙ από τον Κουράση, ο οποίος ζήτησε να γίνει στο δημαρχείο θέατρο 700 θέσεων αντί για 300 που προβλέπονται
Θετικός ο Λαδόπουλος ο οποίος έκανε την έκπληξη λέγοντας ότι ο σημερινός δήμαρχός ήταν τους δημοτικούς συμβούλους της τότε περιόδου που συνέβαλαν στο εγχείρημα.
«Οι μεγάλες παρεμβάσεις γίνονται όταν υπερβαίνουν τον σχεδιασμό μιας δημαρχιακής περιόδου» τόνισε ο Γ. Θωμάς ο οποίος διαφοροποιήθηκε από την πρόταση Κουράση λέγοντας ότι σήμερα ένα θέατρο 300 θέσεων – σωστά οργανωμένο καλύπτει τις ανάγκες κάθε παράστασης.
Θετική η Καρατζά με την παρατήρηση ‘δημαρχείο πρέπει να κάνουμε, όχι θέατρο»
Θετικοί οι αντάρτες της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, τους οποίους εκπροσώπησε ο Γρηγόρης Καλομοίρης στη συζήτηση.
Θετικά, χωρίς να τοποθετηθεί, ψήφισε και η παράταξη Ανδρεόπουλου.

Share.

Comments are closed.