Νέα κεντροαριστερά: Αβέβαιες οι εκλογές ένα μήνα πριν την κάλπη

0

Αβέβαιη κυριολεκτικά η διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς μετά την απάντηση της Vodafone ότι όχι μόνο δεν προλαβαίνει να διοργανώσει τις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου (ημερομηνία που είχε οριστεί για τον πρώτο γύρο) αλλά και ότι ζητά για τις υπηρεσίες της (εφόσον αναλάβει το έργο) ποσό 900.000 ευρώ χωρίς… ΦΠΑ.
Από την απάντηση της Vodafone προλύπτουν δυο μεγάλα ζητήματα:

  1. Η μετάθεση των εκλογών για το Φεβρουάριο και
  2. Το κόστος είναι δυσβάστακτο και φυσικά θεωρείται αδύνατο να καλυφθεί από τη συμβολική εισφορά εκείνων που θα ψηφίσουν (2-4 ευρώ) δεδομένου ότι με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις ο αριθμός των συμμετεχόντων δύσκολα θα ξεπεράσει τις 200.000.

Τούτων δοθέντων το βράδυ της Πέμπτης, η επιτροπή Αλιβιζάτου έσπευσε να ζητήσει ολοκληρωμένη πρόταση και από τις άλλες δύο εταιρίες (WindCosmote) που θα αφορά την απλή ηλεκτρονική διασύνδεση καλπών με στόχο να γίνουν οι εκλογές 5 και12 Νομεβρίου.
Σε ότι αφορά την εξ αποστάσεως ψήφο τόσο η Vodafone όσο και Wind αποσαφήνισαν ότι δεν αναλαμβάνουν αυτή την ευθύνη
Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν τις προηγούμενες ώρες το φως της δημοσιότητας, η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι η Wind έχει αφήσει ένα παράθυρο για να αναλάβει την εκλογή, με αμοιβή που δε θα ξεπερνά τις 300 χιλιάδες ευρώ, αλλά με πρόσληψη υπεργολάβου για το λογισμικό και την μετάθεση των εκλογών για έναν μήνα
Τη Δευτέρα θα υπάρξει πιθανόν νέα συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου, προκειμένου να δοθεί απάντηση στο θέμα, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να γίνει συνάντηση Αλιβιζάτου και με τους υποψήφιους αρχηγούς.

Share.

Comments are closed.