Χαμός στο κόμμα της Λεπέν – Παραιτήθηκε το «δεξί της χέρι»

0

Το δεξί χέρι της Μαρίν Λεπέν στο ακροδεξιό Εθνικό της Μέτωπο, ο Εντουάρ Φιλιπό, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από το κόμμα, αυξάνοντας έτσι την προοπτική διάσπασης της ακροδεξιάς μετά την ήττα της Λεπέν στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου.

Ο αντιπρόεδρος του αντιευρωπαϊκού και αντιμεταναστευτικού κόμματος εμφανίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί στη γαλλική τηλεόραση όπου και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, κάτι το οποίο φάνταζε όλο και πιο αναπόφευκτο καθώς η ένταση στη σχέση του με την Λεπέν είχε κλιμακωθεί.

Ο Φιλιπό θεωρείται πρωτεργάτης της ιδέας για έξοδο από την ευρωζώνη, κάτι που θεωρείται ότι έβλαψε την Μαρίν Λεπέν στις εκλογές του Μαΐου στις οποίες έχασε από τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Φιλιπό, οι αρμοδιότητες του οποίου για την στρατηγική και την επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος τού είχαν ήδη αφαιρεθεί από την Λεπέν, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό France 2 ότι δεν του αρέσει να παραγκωνίζεται. «Δεν μου αρέσει να με περιπαίζουν. Ναι, φυσικά παραιτούμαι από το Εθνικό Μέτωπο», είπε.

Share.

Comments are closed.