Φονικός σεισμός 7,1 R στο Μεξικό με τουλάχιστον 40 νεκρούς

0

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Μεξικό, με επίκεντρο στην πολιτεία της Πουέμπλα, βορειανατολικά της πόλης του Μεξικού.  Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 42 από τους οποίους στην Πολιτεία Μορέλος, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας.

Την ίδια ώρα ο κυβερνήτης της Πολιτείας του Μεξικού έκανε λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πόλη του Μεξικού κατέρρευσαν κτίρια, ενώ οι διασώστες ψάχνουν ανάμεσα στα συντρίμμια για επιζώντες. Το αεροδρόμιο της πόλης της Μεξικού έχει κλείσει, με τις πτήσεις από και προς τον αερολιμένα να έχουν σταματήσει. Ο πρόεδρος της Μεξικού Ενρίκε Πένα Νιέτο ακύρωσε επίσκεψη στην πολιτεία Οαχάκα και επέστρεψε στην πρωτεύουσα, ενώ την κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 

Ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού δήλωσε ότι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί εντός αρκετών κτιρίων που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες στην Πόλη του Μεξικού, έπειτα από το χτύπημα του εγκέλαδου.

Εικόνες που μεταδόθηκαν στην μεξικανική τηλεόραση και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κτίρια να έχουν καταρρεύσει και αυτοκίνητα καταπλακωμένα από συντρίμμια.

Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 8 χλμ νοτιοανατολικά του Ατενσίνγκο στην πολιτεία Πουέμπλα (κεντρικά) και βάθος 51 χλμ, επισήμανε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο.

Αρχικά το μέγεθος της ισχυρής σεισμικής δόνηση που δόθηκε ήταν 7,4 βαθμών της κλιμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) η οποία όμως λίγο αργότερα, αναθεωρήθηκε σε 7,1 Ρίχτερ. 

Η δόνηση σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά τις ασκήσεις ετοιμότητας που οργάνωσαν οι μεξικανικές αρχές για το ενδεχόμενο σεισμού, με τη συμμετοχή πολλών πολιτών, ανήμερα της επετείου του καταστροφικού σεισμού του 1985, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Σεπτεμβρίου, το Μεξικό είχε χτυπηθεί από σεισμό 8,2 Ρίχτερ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 98 άτομα. και προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

Share.

Comments are closed.