Παγκόσμια πρωτιά Ελλήνων μαθητών των 1ου ΓΕΛ & 1ου Γυμνασίου Παπάγου στην Εκπαιδευτική Ρομποτική

0

Σε μια εντυπωσιακή τελετή, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 στην Washington DC, βραβεύτηκε η τετραμελής ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ & 1ου Γυμνασίου Παπάγου αποτελούμενη από τους εκπαιδευτικούς Βαμβακάρη Μιχάλη, Καλέμη Γιώργο και τους μαθητές Αγγέλου Φίλιππο και Βλαζάκη Παύλο κατέκτησαν την πρώτη θέση παγκοσμίως στο διαγωνισμό «Deep Ocean Research and Robotics Competition» που διοργανώθηκε από τον οργανισμό «Museum of Science Fiction».
Στην τελετή βράβευσης ο εκπαιδευτικός Βαμβακάρης Μιχάλης, καθηγητής Πληροφορικής και οι μαθητές Αγγέλου Φίλιππος και Βλαζάκης Παύλος εκπροσώπησαν την ομάδα, τα σχολεία και τη χώρα μας και παρέλαβαν το έπαθλο από τον συνεργάτη της NASA Dr. Mason Peck ο οποίος προλόγισε την παρουσίαση του έργου.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο ακόλουθος της Ελληνικής πρεσβείας στις ΗΠΑ, κος Ρακίνας Αχιλλέας, ο οποίος συνεχάρη την ομάδα για την επιτυχία της. 

Ποια ήταν η κατασκευή που βραβεύτηκε;
Η εργασία που παρουσιάστηκε και βραβεύτηκε αφορούσε την κατασκευή ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου υποβρυχίου ρομπότ φτιαγμένου από απλά υλικά, το οποίο σε πραγματικό χρόνο ερευνά και καταγράφει μετρήσεις του υδάτινου περιβάλλοντος.

Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά σε όλη την ομάδα!

Δείτε ενδιαφέροντα βίντεο από την κατασκευή, αναβάθμιση και δοκιμή του Hydrobot 

Share.

Comments are closed.