Ο Βασίλειος Πέππας νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου- Νέοι αντιπρόεδροι

0

Ο αρεοπαγίτης και όχι αντιπρόεδρος, όπως αναμενόταν, κ. Βασίλης Πέππας είναι ο νέος –43ος- πρόεδρος του Αρείου Πάγου ∙ ανεδείχθη από το υπουργικό συμβούλιο στη θέση που χήρευε από τις 30 Ιουνίου, μετά την αποχώρηση της κυρίας Βασιλικής Θάνου, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας. 
Ο κ. Πέππας, ο οποίος έχει προοπτική διετούς θητείας ως τον Ιούνιο του 2019, επελέγη από το υπουργικό συμβούλιο ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή, και παρ’ ότι δεν κέρδισε τη μάχη των εντυπώσεων στην ακρόαση από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, κατά την οποία συγκέντρωσε 16 ψήφους έναντι 17 που έλαβε ο αντιπρόεδρος κ. Δημήτρη Κράνη, οποίος έλαβε 17.
Η επιλογή του έγινε με βουτιά στην επετηρίδα, ανάλογη της οποίας είναι μόνον εκείνη που είχε κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ανάδειξη του Βασιλείου Κόκκινου, το 1990. Ο κ. Πέππας έγινε πρόεδρος παρ’ ότι η προϋπόθεση που ετίθετο για συμπληρωμένη τετραετία, αυτός την συμπλήρωσε στις αρχές Αυγούστου, δηλαδή αν γινόταν στην ώρα της η επιλογή του νέου προέδρου ο κ Πέππας δεν θα είχε το δικαίωμα.

Εν τω μεταξύ, για τις θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου η κυβέρνηση επέλεξε τους Γεώργιο Λέκκα, Αγγελική Αλειφεροπούλου, Πηνελόπη Ζωντανού, Μαρία Χυτήρογλου και Ειρήνη Καλού

Share.

Comments are closed.