Το 56% της Eldorado Gold κατέχουν κολοσσοί, όπως Morgan Stanley, Blackrock, Citigroup, Goldman Sachs, Bank of America κ.λπ.

0

Αυτές τις μέρες γίναμε κοινωνοί του αφηγήματος του πρωθυπουργού για επενδύσεις και αυτό κορυφώθηκε με την επίσκεψη Μακρόν τον οποίον ακολούθησαν πάνω από σαράντα Γάλλοι μεγαλοεπενδυτές. Όμως όλο αυτό το αφήγημα (επικοινωνιακό κατά την γνώμη μας) έρχεται τώρα να καταρρεύσει από την υπόθεση της Eldorado Gold και να φανεί ότι όλα αυτά ήταν μόνο και μόνο για την επικοινωνία, δηλαδή για το πόπολο.

Ας προσπαθήσουμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι για να αντιληφθούμε τι κρύβεται πίσω από της περίφημη καναδική εταιρεία Eldorado Gold.

Το 56% της καναδικής εταιρείας Eldorado Gold, που με τόση ευκολία ξαπέστειλε «στα τσακίδια» ο πρωθυπουργικός σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού κ. Καρανίκας, καταριώντας την κιόλας «να μη στεριώσει πουθενά!», ανήκει σε χρηματοπιστωτικούς και επενδυτικούς κολοσσούς, όπως οι Morgan Stanley, Blackrock, Citigroup, Goldman Sachs, Deutsche Bank, JP Morgan, Bank of America, Bank Paribas, Credit Agricole, Swiss National Bank! Ναι, καλά διαβάσατε!

Είναι αυτοί οι κολοσσοί που κατά πάσα πιθανότητα θα μας κουνήσουν μαντίλι γιατί μάλλον θα φύγουν από την Ελλάδα μαζί με την Eldorado και φυσικά είναι οι ίδιοι κολοσσοί με τους οποίους συνομιλεί ο κ. Τσακαλώτος και τους ζητά να επενδύσουν στη χώρα μας. Είναι οι ίδιοι κολοσσοί που εκλιπαρεί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να φέρουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα «που διψά για επενδύσεις» και τους διαβεβαιώνει ότι «δεν θα χάσουν…»!

Διώχνοντας αυτούς τους «αποικιοκράτες της Eldorado», όπως χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος την καναδική εταιρεία εξόρυξης χρυσού, δεν διώχνουν μόνο έναν συγκεκριμένο επενδυτή, αλλά αποκλείουν και στέλνουν αρνητικό μήνυμα στους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές του πλανήτη! Τους οποίους ο κ. Τσίπρας… γονυπετώς παρακαλεί να «αγοράσουν Ελλάδα»

Δυστυχώς μπλέξαμε…

Share.

Comments are closed.