Επίθεση ΚΙΔΗΣΟ στον Τσίπρα με αφορμή την Eldorado Gold

0

Σκληρή κριτική κατά του Αλέξη Τσίπρα, ασκεί το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών που αφήνει πάντως αιχμές και για την στάση των υποψηφίων αρχηγών του νέου φορέα στη Σοσιαλδημοκρατία.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση της Eldorado Gold, που ούτε λίγο ούτε πολύ προειδοποιεί για αναστολή των εργασιών της στην χώρα, αν δεν πάρει τις άδειες που έχει ζητήσει από το ελληνικό Δημόσιο άμεσα.

«Η είδηση της χθεσινής ημέρας, δεν ήταν η εντός εικοσιτετραώρου διάψευση Τσίπρα περί ανάπτυξης, από τις εξελίξεις στην Eldorado Gold. Η διάψευση αυτή ήταν θέμα χρόνου. Τα ρούχα του φόρεσε αλλιώς ο Μανωλιός. Η είδηση της χθεσινής ημέρας ήταν πως οι οικογένειες που εξαρτώνται από την επένδυση της Eldorado Gold, πιθανότατα θα προστεθούν στις πάνω από ένα εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες οικογένειες που απειλούνται με κατασχέσεις λογαριασμών και περιουσιακών τους στοιχείων, έναντι χρεών προς το δημόσιο», λέει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, περιγράφοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως …κακό μονάρχη. «Η είδηση της χθεσινής ημέρα είναι πως ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται σαν κακός μονάρχης από το παρελθόν και τα παραμύθια, κυβερνώντας στο όνομά του και όχι στο όνομα των πολιτών», λένε, αναρωτώμενοι ποιο θα είναι το επόμενο βήμα και αν θα πάρει και σπίτια για να μην αλλάξει τίποτα στο δημόσιο, να μην θίξει αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές που αναπαράγουν και συντηρούν το συνονθύλευμα δήθεν “πατριωτών κεντροδεξιών” και δήθεν αριστερών. «Θα συνεχίσει, στο όνομα της ιδιότυπης παρεοκρατίας, να πορεύεται με γνώμονα τη διαμόρφωση μιας δικής του τάξης πραγμάτων στις σχέσεις της πολιτείας με συμφέροντα και κατεστημένα;», αναρωτιούνται, προσθέτοντας πάντως και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «επιβεβαιώνει πως είναι εξίσου φτωχός με τον Πρωθυπουργό που επιδιώκει να αντικαταστήσει, για να κάνει και αυτός με τη σειρά του ακριβώς τα ίδια, με διαφορετικό κοκτέηλ, στο όνομα της δικής του εκδοχής πελατειασμού και κρατισμού».

Παράλληλα όμως, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και για την στάση των υποψηφίων αρχηγών του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά, καλώντας τους να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις. «Η είδηση της σημερινής ημέρας, έπρεπε να είναι οι προτάσεις των υποψήφιων επικεφαλής της ΔΗΣΥ, τώρα που η κατάθεση υποψηφιοτήτων έχει ολοκληρωθεί», λένε, τονίζοντας πως οι προτάσεις είναι το μείζον, αν θέλουμε να ξεκολλήσει η σοσιαλδημοκρατία από τον κατακερματισμό και την εσωστρέφεια. «Η στροφή στα πραγματικά προβλήματα και την κοινωνία είναι το ζητούμενο», καταλήγουν.

Share.

Comments are closed.