Ντροπή: Ο Μπαλτάς έδωσε στη σύζυγό του μεταπτυχιακό για να αυξήσει παρανόμως τον μισθό της

0

Μια απίστευτη αποκάλυψη έκανε ο δημοσιογράφος της Καθημερινής Κωνσταντίνος Ζούλας για τον πρώην υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά για τον επαγγελματικό βίο της συζύγου του.
Όταν μιλάμε για τον Μπαλτά, εννοούμε τον πρώην υπουργό της Παιδείας που ήταν μάλιστα και εναντίον της αριστείας, αν το θυμάστε…
Σύμφωνα με δημοσίευμα, η σύζυγος του Αριστείδη Μπαλτά (που κατονομάζεται ως «Ευαγγελία Π.») διορίστηκε σε πολιτιστικό οργανισμό του δήμου Χανίων, από τον οποίο πήρε απόσπαση σε άσχετου αντικείμενου υπηρεσία, στην Αθήνα. Αν και με πτυχίο πολιτικών επιστημών, αποσπάστηκε στην ΔΕΠΑΝΟΜ, μια από τις εταιρείες του Δημοσίου που ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή νοσοκομείων.
Γράφει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος της Καθημερινής:
«Τα χρόνια πέρασαν, ήρθε η κρίση, και η τρισκατάρατη τρόικα αποφάσισε να κλείσει τη ΔΕΠΑΝΟΜ. Η μάλλον να τη συγχωνεύσει με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και τη Θέμις Κατασκευαστική (τη δημόσια εταιρεία για την κατασκευή φυλακών) σε μια ενιαία επιχείρηση που ονομάστηκε «Κτιριακές Υποδομές» (ΚΤΥΠ). Το επέβαλε αυτό η τρόικα γιατί έκρινε ότι μια χώρα που είχε καταρρεύσει ήταν εξωπραγματικό να διατηρεί τρεις εταιρείες με παρεμφερές αντικείμενο. Πρόταση που βρήκε σύμφωνη, βέβαια, την τότε κυβέρνηση. Πόσο μάλλον όταν, λόγω κρίσης, δεν υπήρχε και κατασκευαστικό αντικείμενο.
Ένα από τα θύματα των αυτονόητων περικοπών θα ήταν και η Ευαγγελία. Ως δανεική είχε μεταταγεί στη ΔΕΠΑΝΟΜ, ενώ στο μεσοδιάστημα είχε κλείσει και η δημοτική επιχείρηση που την είχε δανείσει. Και πάλι όμως, ω του θαύματος, η Ευαγγελία κατόρθωσε να μην απολυθεί. Έκανε ασφαλιστικά μέτρα και απέσπασε μια αμετάκλητη –μάλιστα– απόφαση, καθώς για λόγους «ανεξήγητους» η νέα διοίκηση της ΚΤΥΠ (που είχε στο μεσοδιάστημα διορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν προσέβαλε –ως ώφειλε– την προσωρινή της δικαίωση.
»

Και αφού δεν προσέβαλε την δικαστική απόφαση περί πρόσληψής της, έπρεπε να την ανταμείψει χρίζοντάς την διευθύντρια Ακίνητης Περιουσίας της εταιρείας, υπεύθυνη δηλαδή για την αξιοποίηση των περίπου 2.200 ακινήτων της σε όλη τη χώρα. 
Μάλιστα, αναφέρει ο κ. Ζούλας, πριν από περίπου ένα μήνα, η σύζυγος Μπαλτά διεκδίκησε και πέτυχε την αύξηση του μισθού της, αφού, προφανώς παράλληλα με την εργασία της κατόρθωσε να γίνει κάτοχος μεταπτυχιακού και μάλιστα από το Πολυτεχνείο. Αν και το μεταπτυχιακό στην «Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας» από το ΕΜΠ, είναι εντελώς άσχετο με τη διευθυντική της θέση και άρα δεν εδικαιούτο αύξηση, εν τούτοις, με σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΚΤΥΠ «διαπιστώνεται συνάφεια του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών “Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας” με το αντικείμενο της απασχόλησής της ως προϊσταμένης της Διεύθυνσης Ακίνητης Περιουσίας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, και έτσι κατατάσσεται σε νέο μισθολογικό κλιμάκιο και μάλιστα από 1/1/16, που σημαίνει ότι θα πάρει και αναδρομικά.
Και φτάνουμε στο αποκορύφωμα. Γράφει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος:
«Αν διαβάσει κανείς το βιογραφικό του πρώην υπουργού Παιδείας, θα δει ότι το μεταπτυχιακό μάθημα που διδάσκει λέγεται «Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας».
Ιδού λοιπόν γιατί είναι ρετσινιά η αριστεία. Ο κ. Μπαλτάς, προφανώς, έχει άλλες ανώτερες ηθικές αρχές. Αυτές που του επιτρέπουν να αφήνει τη σύζυγό του να χρησιμοποιεί έναν μεταπτυχιακό τίτλο τον οποίο ο ίδιος της έδωσε για να αυξήσει παρανόμως τον μισθό της σε μια εντελώς άσχετη με τις σπουδές της διευθυντική θέση, στην οποία επίσης διορίστηκε με αναξιοκρατικό τρόπο. Όσο για μας που δεν χάψαμε ποτέ το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, μόνο μια λέξη ταιριάζει εν προκειμένω. Ντροπή
».

Share.

Comments are closed.