Στο σφυρί και η πρώτη κατοικία μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών;

0

Στον αέρα βρίσκεται η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Σταύρου Κοντονή, ότι κυοφορείται νομοθετική πρωτοβουλία για την επέκταση της προστασίας της.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο η κυβέρνηση φαίνεται να «σκοντάφτει» αφενός μεν στις απαιτήσεις του ΔΝΤ, που πιέζει για την άρση της, και αφετέρου δε στις ίδιες τις τράπεζες, οι οποίες «καίγονται» για αποτελέσματα στο πεδίο των κόκκινων δανείων, προκειμένου να αποφύγουν ενδελεχείς ελέγχους στους ισολογισμούς τους.
«Η μόνη προστασία που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ο νόμος Κατσέλη, η ισχύς του οποίου παύει από αρχές του 2019. Οι δανειολήπτες, δηλαδή, χάνουν το δικαίωμα να διασώσουν την κατοικία τους με τις προϋποθέσεις που ισχύουν σήμερα, εφόσον δεν δοθεί παράταση της συγκεκριμένης προθεσμίας», τονίζεται στην εφημερίδα από νομικούς.
Στο μεταξύ, από τον προσεχή Γενάρη -όπως όλα δείχνουν- θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, μιας και η διαδικασία βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της μετάβασης από το αναλογικό στο ηλεκτρονικό μοντέλο. «Αυτή τη στιγμή οι δικαστικοί επιμελητές εγγράφουν στα προγράμματα τη διενέργεια των πλειστηριασμών σε ηλεκτρονική μορφή», επισημαίνεται

Με λίγα λόγια πάει περίπατο και το σύνθημα  των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη»
Τι άλλο θα δούμε!!!

Share.

Comments are closed.