Επιστολή εκπαιδευτικού προς ΔΟΕ σχετικά με τα στεγαστικά δάνεια των δασκάλων

0

Χθες πήραμε μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστολή, που απευθύνεται προς τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), από έναν δανειολήπτη δάσκαλο του πρώην Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και νυν Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Postbank), με την οποία ζητά να παρέμβει η ΔΟΕ ώστε να υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις και για τους δανειολήπτες δασκάλους, όπως έγινε και με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, από το οποίο έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων.

Διαβάστε την επιστολή του κ. Ζαχαρόπουλου:
«Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι η οικονομική και η κοινωνική κατάσταση της χώρας μας βρίσκονται σε δεινή θέση. Η απώλεια των εσόδων μας και άλλων κινήσεων που έχουν παγώσει μας έχουν φέρει σε τραγική θέση και πραγματικά αντιμετωπίζουμε δύσκολα τόσο την καθημερινότητα όσο και τη δυσβάσταχτη φορολόγησή μας.
Πολλοί συνάδελφοι πριν χρόνια πήραμε στεγαστικό δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Προσωπικά πήρα στεγαστικό δάνειο το έτος 2000 (75000 ευρώ, με σταθερή μηνιαία δόση 383 ευρώ -παρακρατείται από το μισθό μου-, για 30 χρόνια, θα πληρώσω τελικά στην τράπεζα: 138000 ευρώ!!!!). Όλες οι κινήσεις και οι υπολογισμοί έγιναν με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής .
Απευθύνομαι στη ΔΟΕ και «ζητώ» να λάβετε υπόψη σας αυτή την επιστολή (ενδεχόμενα να αφορά και άλλους συναδέλφους ) και αν μπορείτε (το νομικό σας τμήμα ) να προβείτε στις ανάλογες ενέργειες .
Να θυμίσω ότι πριν λίγο καιρό σε ανάλογες ρυθμίσεις (ευνοϊκές για τους δανειολήπτες του) προέβη το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (από το οποίο έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων)
Σας ευχαριστώ πολύ
Με σεβασμό 
Ηλίας Ζαχαρόπουλος (δάσκαλος)
»

Share.

Comments are closed.