Amber Alert! Αναζητείτε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας!

0

Μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει από τη δεδομένη καθυστέρηση του κρατικού μηχανισμού να αντιδράσει στις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει εδώ και δυο ημέρες σε διάφορα σημεία της χώρας, παρά τις προειδοποιήσεις για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, έρχεται να προστεθεί και η κατακραυγή για την πλήρη φυσική απουσία της πολιτικής ηγεσίας του τόπου.

Παρά το γεγονός ότι έχουν καεί σπίτια, περιουσίες και τεράστιες εκτάσεις δάσους, ενώ κινδύνεψαν και ανθρώπινες ζωές σε Κάλαμο, Βαρνάβα και Καπανδρίτι, ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας αρκέστηκε μόνο σε τρία μηνύματα στο λογαριασμό του στο twitter χθες βράδυ: «Έλαβα ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Τόσκα για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα και ζήτησα την πλήρη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κρατικού μηχανισμού και του Πυροσβεστικού Σώματος. Αυτές τις δύσκολες ώρες είμαστε δίπλα στους κατοίκους, τους εθελοντές και τους πυροσβέστες που μάχονται με τις φλόγες».

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας κάνει διακοπές, ενώ απών είναι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έστειλε συνεργάτη του στο Συντονιστικό, προκειμένου να ενημερωθεί για την εικόνα των πυρκαγιών ανά την επικράτεια.

Ο μόνος που έχει μεταβεί στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και παρακολουθεί τις επιχειρήσεις κατάσβεσης…

Επ΄λισςη είναι απών ο κατά τα’ άλλα λαλίστατος υπουργός Εθνικής Άμυνάς κ. Καμμένος, ο οποίος θα πρέπει να μας ενημερώσει για την απουσία των πυροσβεστικών αεροσκαφών, των οποίων έχει την ευθύνη. Πού είναι τα 18 (9 παλιά και 9 νεότερα) αεροσκάφη Canadair, για τα οποία μας μιλούσαν;

Share.

Comments are closed.