Καταπληκτικό: Ο υπουργός Παιδείας έχει συναντήσει τους “πάντες” εκτός από την ΠΕΣΣ (Σχολικοί Σύμβουλοι)

0

Παρ’ ότι αυτό τον καιρό η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) έχει σημαντική δράση, όπως σας έχουμε ενημερώσει στο παρελθόν:

Η πρόταση των Σχολικών Συμβούλων για την υποχρεωτική δίχρονη Προσχολική Αγωγή
Η εισήγηση των Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) για τις αλλαγές στο Λύκειο κλπ

Παρ’ όλα αυτά από τη μεριά του Υπουργού τηρείται «σιγή ασυρμάτου» και φυσικά αυτή η στάση προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Γιατί δημιουργούνται ερωτηματικά; Μα, γιατί ο Υπουργός στην οκτάμηνη θητεία του ως υπουργός Παιδείας, έχει συναντηθεί ακόμα και τον πιο μικρό Σύλλογο. Τους μόνου που δεν έχει δεχθεί μέχρι τώρα είναι  η Πανελλήνια Ενωση Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ), που είναι καθ’ ύλη αρμόδια να εκφράσει τις απόψεις της για τα ζητήματα του ελληνικού σχολείου.

Αρκετοί είναι εκείνοι που δίνουν διάφορες ερμηνείες ως προς τη στάση του υπουργού Παιδείας, με κυρίαρχη ότι στις προθέσεις της Κυβέρνησης είναι η κατάργηση του θεσμού με τη σημερινή του μορφή.

Η Πανελλήνια Ενωση Σχολικών Συμβούλων, παρά τα αιτήματα για συνάντηση με τον υπουργό παιδείας, κατάφερε μέχρι σήμερα να δει τη Διευθύντρια του υπουργού και τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Παντή.

Στα σημαντικά ζητήματα όπως οι αλλαγές στο Λύκειο και στο νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, η ΠΕΣΣ δεν κλήθηκε δια ζώσης να διατυπώσει τους προβληματισμούς της. Έτσι , προ ημερών, αναγκάστηκε να στείλει γραπτώς τις προτάσεις της προς τον υπουργό Παιδείας, όπως σας έχουμε ενημερώσει.
Υπενθυμίζουμε ότι οι νυν Σχολικοί Σύμβουλοι, έχουν πάρει παράταση της θητείας τους μέχρι την ολοκλήρωσης της διαδικασίας επιλογής νέων και την τοποθέτησης τους.
Με βάση τα παραπάνω εκτιμούμε ότι στις προθέσεις του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου σχετικά με τους Σχολικούς Συμβούλους είναι:

  • Η κατάργηση του θεσμού με τη σημερινή του μορφή, όπως γραφοθυμε παραπάνω.
  • Οι νυν Σχολικοί Σύμβουλοι να “παίξουν” ενεργό ρόλο στην αυτοαξιολόγηση (αποτίμηση)  των σχολικών μονάδων που αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.
  • Μετά από διάλογο που θα διεξαχθεί μαζί με το νέο σύστημα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης να θεσμοθετηθεί το νέο πλαίσιο καθηκοντολογίου των Σχολικών Συμβούλων
  • Αν δεν καταργηθούν, οι επόμενες κρίσεις των Σχολικών Συμβούλων μαζί με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Τι απ’ όλα αυτά θα ισχύσει, θα δείξει…

Share.

Comments are closed.