Στέγη και σίτιση σε δασκάλους & καθηγητές από τους Δήμους

0

Κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση, το νομοσχέδιο που θα δίνει τη δυνατότητα  στους Δήμους , να παρέχουν δωρεάν σίτιση και κατάλληλο κατάλυμα διαμονής, στους μόνιμους αλλά και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που υπηρετούν σε αυτούς.

Η διάταξη αφορά τους ορεινούς ΟΤΑ α βαθμού, τους Δήμους με πληθυσμό έως 30.000 κατοίκους των οποίων τουλάχιστον το 50% των δημοτικών ή κοινοτικών τους ενοτήτων χαρακτηρίζονται ως ορεινές  και τους Δήμους με πληθυσμό μικρότερο των 18.000 κατοίκων.

Για τις παροχές απαιτείται να ληφθεί απόφαση από το οικείο Δημοτικό ή Διοικητικό Συμβούλιο, η οποία θα ειδικεύει τις παροχές κατά περίπτωση και το χρονικό διάστημα ισχύος   αυτών, κατόπιν βεβαίωσης της ύπαρξης των ανάλογων πόρων  από την οικονομική υπηρεσία των ΟΤΑ.

Τα παραπάνω δεν ισχύουν  για τους κατοίκους των περιοχών αυτών ή τους συζύγους τους ή τα ανήλικα τέκνα αυτών που έχουν  την πλήρη κυριότητα ή την επικαρπία κατοικίας.

Ο υπολογισμός του πληθυσμού γίνεται σύμφωνα με τα στοιχεία πραγματικού πληθυσμού της τελευταίας απογραφής ΕΛΣΤΑΤ.

Πριν από κάποια χρόνια είχαν επινοήσει κάποιοι φωστήρες, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί της περιφέρειας, τη σίτισή τους στις λέσχες των αξιωματικών του στρατού και γέλασε το παρδαλό κατσίκι. Τώρα θα τους φροντίζει ο Δήμος και επίσημα! Μήπως, λέω μήπως, ξαναγυρίζουμε στο θεσμό του δημοδιδασκάλου; Η ΔΟΕ τι λέει για την έμπρακτη αποδοχή της εξαθλίωσης των εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση της “πρώτης φοράς Αριστερά”. Θυμίζει κάτι από το παρελθόν αυτή η απόφαση;

Share.

Comments are closed.