Διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τη δικαιοσύνη

0

Δεν έχει τελειωμό η κόντρα κυβέρνησης – δικαιοσύνης. Με πιο πρόσφατο το επεισόδιο, στο μεγάλο πολιτικό σίριαλ αυτού του καλοκαιριού, που δεν είναι άλλο από τον «πόλεμο δηλώσεων» Θάνου – Νέας Δημοκρατίας.

Όμως σαν μην έφτανε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να έχει πρόβλημα και στο εσωτερικό του κυβερνητικού στρατοπέδου. Είναι πια εμφανείς οι αποστάσεις που παίρνουν κάποια ηγετικά στελέχη από την πολιτική που ακολουθείται στο ζήτημα της Δικαιοσύνης.

Αυτό καταδεικνύεται από την απροθυμία κορυφαίων υπουργών να υπερασπιστούν δημόσια τον διορισμό της κ. Θάνου ή να οξύνουν την αντιπαράθεση με τη Δικαιοσύνη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο κ. Σκουρέτης, που από την περασμένη Κυριακή είχε πάρει σαφείς αποστάσεις από τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο χώρο της Δικαιοσύνης, δηλώνοντας ότι «θα πρέπει οι όποιες δημόσιες δηλώσεις από τα κυβερνητικά και πολιτικά στελέχη να μη θέτουν σε αμφισβήτηση τη λογική της διάκρισης των εξουσιών, πάνω στην οποία βασίζεται η λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Εγώ δέχομαι ότι οι δικαστές όσο καλά κι αν ασκούν το λειτούργημά τους έχουν και τις δικές τους προσεγγίσεις που σε κάποιο βαθμό επηρεάζουν την οπτική τους, αλλά επαναλαμβάνω πως όλοι πρέπει να σέβονται την αρχή της διάκρισης των εξουσιών».

Πέρα όμως από τον κ. Σκουρλέτη και άλλοι κορυφαίοι υπουργοί εκφράζουν τις διαφωνίες τους τόσο με την ουσία των κυβερνητικών χειρισμών όσο και με το ύφος των δηλώσεων Πολάκη και Παπαγγελόπουλου. Η εκτίμηση τους είναι ότι ο διορισμός της κ. Θάνου έστειλε λανθασμένα πολιτικά μηνύματα, ενώ η όξυνση με τη Δικαιοσύνη δεν είναι προς το συμφέρον της κυβέρνησης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, είχε εκφράσει κατά τη διάρκεια της θητείας του διαφωνίες με την πολιτική που τελικά επέλεξε η κυβέρνηση.

Share.

Comments are closed.