ΣτΕ: Παράνομες οι εκλογές του Φεβρουαρίου στην ΕΟΕ

0

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε ως μη νόμιμες τις εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου που διεξήχθησαν στην Ελληνική  Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ ) και ανέδειξαν νέο προεδρείο με πρόεδρο τον Σπυρίδωνα Καπράλο και γενικό γραμματέα τον Εμμανουήλ Κολυμπάδης. Ειδικότερα, στο ΣτΕ είχαν προσφύγει 13 εκπρόσωποι αθλητικών Ομοσπονδιών και ζητούσαν να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΟΕ. Μεταξύ των 13 είναι οι Ισίδωρος Κούβελος, Γεώργιος Βασιλακόπουλος, Ιωάννης Σγουρός και Πέτρος Συναδινός.

Όπως ανέφεραν οι 13 στην αίτηση ακύρωση, υποψήφιοι για το αξίωμα του προέδρου ήταν ο Ισίδωρος Κούβελος και ο Σπύρος Καπράλος και οι αρχαιρεσίες ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν την 6η Φεβρουαρίου 2017, αλλά λόγω νοσηλείας του κ. Κούβελου σε νοσοκομείο, πάρθηκε η απόφαση να αναβληθούν και να οριστεί άλλη νέα ημερομηνία. Για το σκοπό αυτό στάλθηκαν ηλεκτρονικά μηνύματα που ανέφεραν ότι οι αρχαιρεσίες αναβάλλονται. Όμως, την ημέρα που είχαν προγραμματιστεί οι αρχαιρεσίες, 13 από τους 27  εκπροσώπους των Ομοσπονδιών προσήλθαν και διενήργησαν εκλογές, ανέδειξαν πρόεδρο και συγκρότησαν την Ολομέλεια σε σώμα. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τους 13, συγκροτήθηκε σε σώμα η ΕΟΕ,  εκλέχθηκαν οι πρόεδροι των  άλλων οργάνων (Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ.λπ.) και συγκροτήθηκε σε σώμα και η εκτελεστική επιτροπή.

Σήμερα, η επταμελής σύνθεσης του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ με την απόφασή της (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Γιώργος Ποταμιάς) έκρινε μη νόμιμες τις εκλογές και ακύρωσε το πρακτικό εκλογής της Ολομέλειας της ΕΟΕ με το οποίο αναδείχθηκε  το νέο προεδρείο.

Για το συγκεκριμένο θέμα είχαμε ασχοληθεί και στο παρελθόν.

Δείτε τα σχετικά άρθρα του φίλου Αντώνη Αντωνόπουλου:

Share.

Comments are closed.