«Έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός λαϊκός Γιάννης Καλατζής

0

Σε ηλικία 74 ετών, «έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Γιάννης ΚαλατζήςΤη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε, μέσω του facebook ο συνεργάτης του τραγουδιστή, Δημήτρης Χιονάς.
 «Θλίβομαι βαθύτατα. Μόλις έμαθα ότι έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ένας εξαιρετικός φίλος, συνεργάτης για χρόνια πολλά και αδερφός, ο Γιάννης Καλατζής! Καλό ταξίδι Γιάννη στην γειτονιά των αγγέλων, στην αγκαλίτσα του καλού Θεούλη! Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του ! Κουράγιο ρε παιδιά!» αναφέρει, στο μήνυμά του, ο Δημήτρης Χιονάς.
Ο τραγουδιστής των μεγάλων επιτυχιών, κυρίως, της δεκαετίας του ’70, όπως «Δελφίνι – δελφινάκι», «Κυρά Γιώργαινα», «Επιπόλαιο με λες», «Ο Σταμούλης ο Λοχίας», γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1943.
Η καριέρα του ως τραγουδιστής ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν ο ίδιος ήταν μέλος του Τρίο Μορένο, στη Θεσσαλονίκη. Αργότερα, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου, αρχικά, συνεργάστηκε με τον διάσημο συνθέτη Γιώργο Μητσάκη.
Η δημοτικότητά του άρχισε να αυξάνεται και είχε μια παραγωγική συνεργασία με μερικούς από τους πιο διάσημους Έλληνες συνθέτες της περιόδου, όπως οι: Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Γιώργος Κατσαρός, Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός και Τόλης Βοσκόπουλος.
Επίσης, είχε συμμετάσχει σε δίσκους τραγουδιστών, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Πάριος, η Μαρίζα Κωχ, η Λίτσα Διαμάντη και ο Κώστας Σμοκοβίτης. Ο Γιάννης Καλατζής είχε συμμετάσχει και σε δέκα ταινίες.
Αποσύρθηκε από το τραγούδι το 1984, αλλά, το 1985, πήρε μέρος σε μία συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Λοΐζο.
Το 2000, κυκλοφόρησε ένα διπλό άλμπουμ, το πρώτο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σε νέες εκδόσεις και το δεύτερο με τα περίφημα ελληνικά τραγούδια στην απόδοσή τους. Ο Καλατζής θεωρείται ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές της εποχής και τα τραγούδια του έχουν ερμηνευθεί και από τους νεότερους τραγουδιστές.
Το 2013, τιμήθηκε στην ελληνική εκδοχή του τηλεοπτικού προγράμματος Your Face Sounds Familiar που μεταδόθηκε από τον ΑΝΤ1, με τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Καζάκο να τον υποδύεται και να εκτελεί ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια του, το «Δελφίνι δελφινάκι».
Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 15 Ιουλίου, στις 10.30 το πρωί, από το νεκροταφείο Βύρωνα

Παποράκι του Μπουρνόβα – Γιάννης Καλατζής

Δελφίνι δελφινάκι – Γιάννης Καλατζής

Κυρά – Γιώργαινα – Γιάννης Καλατζής

Ο επιπόλαιος – Γιάννης Καλατζής

Ο Σταμούλης ο Λοχίας – Γιάννης Καλατζής

Share.

Comments are closed.