Εκπρόσωπος Τύπου Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων: Η κυβέρνηση κατασκευάζει εχθρούς να καλύψει τα λάθη της

0

Ο Χαράλαμπος Σεβαστίδης, εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων απάντησε στην επίθεση που εξαπέλυσε κατά των δικαστικών ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Μιλώντας στον Real FM 97,8 και απαντώντας σε ερώτηση πως κυβερνητικά στελέχη αποδίδουν στους δικαστές πρόθεση να ακυρωθεί το κυβερνητικό έργο, φέρνοντας ως παράδειγμα τις τηλεοπτικές άδειες, την παραγραφή των φορολογικών αδικημάτων μετά την πάροδο 5ετίας και την υπόθεση συμβασιούχων στους ΟΤΑ, ο κ. Σεβαστίδης ανέφερε:
«Αυτό ακριβώς συζητάμε. Το ότι ψηφίζεται ένας νόμος δεν σημαίνει αυτόματα ότι πρέπει να εφαρμόζεται ακόμα και αν είναι αντίθετος στο Σύνταγμα. Η ευθύνη για την κακή νομοθέτηση δεν ανήκει στη δικαιοσύνη. Ψηφίζονται νόμοι οι οποίοι είναι πρόδηλα αντισυνταγματικοί. Υπάρχει ουσιαστική αντίθεση από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας και επιμένει να νομοθετεί κατά τον τρόπο αυτό. Η κριτική πρέπει να γίνεται από ανθρώπους που γνωρίζουν τα νομικά και με ένα ουσιαστικό τρόπο».

Συνεχίζοντας είπε κατακεραυνώνοντας την κυβέρνηση:
«Το ότι η ίδια η κυβέρνηση θέλει να επιδιώξει ένα αποτέλεσμα με τον συγκεκριμένο τρόπο δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει σεβαστός ακόμη κι αν είναι αντίθετος στο Σύνταγμα».

Ειδικότερα για όσα υποστήριξε ο κ. Παπαγγελόπουλος ο κ. Σεβαστίδης είπε: «Θα σας πω δύο πράγματα γιατί αυτό δεν είναι μία μεμονωμένη δήλωση, γίνεται με την κάλυψη του ίδιου του πρωθυπουργού ο οποίος αποκαλεί τη δικαιοσύνη θεσμικό εμπόδιο.
»Είναι προφανές, αν αναζητήσει κανείς τα βαθύτερα αίτια όλων αυτών τοποθετήσεων ότι όλες οι κυβέρνησης και αυτή η σημερινή, όταν αντιλαμβάνεται ότι σε κάποιους τομείς, την εικόνα τη φιλολαϊκή που προσπαθεί να περάσει ή στον αγώνα για την πάταξη της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα, όταν αποτυγχάνει ή δεν έχει τα αποτελέσματα που αναμένει, προσπαθεί να βρει εχθρούς και ο πιο εύκολος στόχος είναι η Δικαιοσύνη».

Και πρόσθεσε: «Έτσι εξηγούνται όλες αυτές οι επιθέσεις που δεχόμαστε χωρίς ουσιαστικά κάποιο στοιχείο. Είναι όλες αίολες καταγγελίες, χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένες υποθέσεις και περιστατικά».

Share.

Comments are closed.